Facebook

Helhalvön

Helhalvön – åk båt till stranden

Helhalvön är den 34 km långa, halvmånformade sandremsan som sträcker sig åt sydost vid Gdanskbuktens mynning. Längs udden, som består av tall- och lövskogsklädda sanddyner och som på en lång sträcka bara är 500 meter bred, finns flera snabbväxande badorter, där den mest klassiska är Hel, allra längst ut på udden.

Hotellen är många här, men uthyrningsrum är också vanligt. I Hel finns ett sevärt fiskerimuseum, en sälanläggning och gott om fortifikationer från andra världskriget. Hel höll ut allra längst när tyskarna invaderade Polen 1939. Det råder en skön semesterstämning och varma dagar rör sig ett lämmeltåg genom tallskogen till strandens allra bredaste del, längst ut på udden, där man förutom långgrunt bad kan kolla alla fartyg som rör sig in och ut i bukten. Här och på stränderna närmast de andra badorterna kan det bli trångt sommartid. Men tar man sig genom skogen till havet på andra ställen kan man även i juli vara ensam med havet. Och på vägen ner kan man passa på att mumsa blåbär, som det finns gott om här.

Hitta hit: Båt från Gdansk och Sopot eller lokaltåget. Med bil tar det 2 timmar till Hel från Gdansk.

Boka din resa och passa på att besöka Helhalvön

 

Paket med Flyg

Hotel Hilton Gdansk *****

Hilton Gdańsk ligger vid floden Motławas strand i Gdańsks gamla stad. Det erbjuder luftkonditionerade rum med gratis Wi-Fi. Inomhuspoolen på översta våningen erbjuder panoramautsikt över området. Hiltons rum har 32-tums LCD-TV med satellitkanaler. De har också te- och kaffekokare samt en minibar. De flesta rum har utsikt över Gamla Stan och floden. Hotellet ligger bara 200 meter från den medeltida kranen

Paket med flyg och hotell

från 4 990,-

Läs mer