1. Välj typ av transport 2. Välj resmål > 3. Sök paket
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Krakow
Miedzyzdroje
Warszawa
Wiselka
Sopot
Zakopane
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Krakow
Miedzyzdroje
Warszawa
Wiselka
Sopot
Zakopane
Sök resa
Hem » Flygresor » Info för resenärer med RyanAir
« Tilbaka Skriv ut Dela på Facebook

Info för resenärer med RyanAir

INFORMATION OCH TJÄNSTER

RyanAir erbjuder dig en variation av användbara tjänster som du kan lägga till din flygbiljett, resebyrån hjälper gärna till med detta.
Du kan köpa dessa tjänster vid tiden för din bokning eller till och med efter att du slutfört din bokning.

Villkoren för att ändra eller avboka dessa tjänster definieras av resevillkoren på Polenresors hemsida. RyanAir åtar sig inget ansvar för detta.

Viktigt: Väskpolicy

LITEN VÄSKA

Alla passagerare har rätt att ta med en liten personlig väska ombord som måste passa under sätet framför dig (40cm x 20cm x 25cm).
Exempelvis handväska, datorväska eller liten ryggsäck.

PRIORITET & 2 KABINVÄSKOR

Passagerare som har köpt "Prioritet & 2 kabinväskor" eller Plus / Flexi / Familjebiljett eller anslutande flygbiljett kan ta med ytterligare en 10 kg väska ombord som måste passa in i bagagemåttet (ej överstigande 10 kg och storleken 55 cm x 40 cm x 20 cm).

10 KG INCHECKNINGSVÄSKA

Icke-prioriteringskunder som vill ta med en andra större rullväska (10 kg) måste köpa en 10kg Incheckningsväska.

Den andra 10kg incheckningsväskan (55cm x 40cm x 20cm) måste deponeras vid väskavlämningsdisken innan du går in i säkerhetskontrollen. Vid ankomst till din destinationsflygplats hämtar du väskan på bagagebältet. (OBS Kom ihåg att ta ditt pass med dig om du behöver gå igenom passkontrollen på din destinationsflygplats.) 

Icke-prioritetskunder som inte har lagt till en väska i sin bokning kan fortfarande köpa en 10kg rullväska väska hos flygplatsens väskavlämningsdisk till ett högre pris.

Extra/för stort bagage kommer att nekas vid gaten eller, om så är möjligt, placeras i flygplanets bagageutrymme mot en avgift på £/€50 (moms tillkommer på inrikesflyg till gällande statsskattesatser). Vänligen försäkra dig om att du tar bort eventuella värdesaker från dina väskor vid gaten om det krävs att de placeras i flygplanets bagageutrymme. Om du är osäker, hör med väskavlämningsdisken innan du passerar igenom säkerhetskontrollen.

ANNAN INFORMATION

Passagerare med medicinsk utrustning kan fortfarande ta med dessa föremål ombord gratis med förbehåll för att det godkänts i förväg av vårt team för särskild assistans.  

Det ingår ingen bagagetillåtelse för ett spädbarn (ålder 8 dagar till 23 månader) som reser i en vuxens knä, dock kan en babyväska* upp till 5 kg medföras av medföljande vuxen förutom sin egen kabinbagagetillåtelse när ett spädbarn (ålder 8 dagar till 23 månader) reser i en vuxens knä.

Du måste även helt uppfylla Artikel 8 av våra Allmänna Regler & resevillkor (klicka här för information).

Mer information om bagage sittplats hittar du genom att klicka på länken nedan:

Reserverad sittplats

Vad är tilldelade platser?

Passagerare kan välja att reservera ett säte via bokning på internet alternativt via Hantera bokning eller under internetincheckningen. Kostnaden för att välja sittplats är från €5.00 per flygning. Vänligen se vår prislista för mer information.

Vi reserverar oss rätten att närsomhelst omfördela säten på grund av drifts- eller säkerhetsskäl.

Hur väljer jag säte?

Alternativet att välja plats är tillgängligt vid bokning via Din resebyrå alternativt under Hantera bokning eller vid incheckning via internet.

Resebyrån kan välja ett säte till Dig vid eller efter bokningen. Kontakta Din resebyrå.

Kan jag själv välja plats?

Ja. Alternativet att välja plats är tillgängligt efter att du bokad din resa och fått information om Din bokningsnummer för flygresan. Boknigsnummer för Din flyg får du i regel efter att du har slutbetald Din resa och fått resedokument. Därefter kan Du välja Din plats via internet under Hantera bokning eller vid incheckning via internet.

Du kan välja ett säte från säteskartan. Den valda sittplatsen kommer att markeras och priset visas. Om du är nöjd med ditt val klicka på bekräfta och fortsätt.

Mer information om Reserverad sittplats hittar du genom att klicka på länken nedan:

Incheckning

Viktig information om incheckning

Tider för incheckning

Alla kunder kan checka in online utan avgift upp till två timmar före den planerade avgångstiden. Incheckningstider varierar beroende på om du köper en sittplats eller ej.

Incheckning från 60 dagar före avgången

I syfte att skapa bekvämlighet och sinnesfrid kan kunder checka in för båda avgångarna 60 dagar i förväg genom att köpa en sittplats eller en Flexi Plus-biljett.  
Både utresan och hemresan måste ligga inom 60 dagar före respektive avgång.  
Kunder kan välja var de vill sitta och välja att sitta tillsammans om de reser i en grupp.

Incheckning från 24 timmar före avgången

Om du väljer att inte köpa en sittplats kommer du att kunna checka in 24 timmar före respektive avgång varvid du kommer att få en slumpmässigt allokerad sittplats (utan kostnad).

Det är viktigt att komma ihåg att både utresan och hemresan måste ligga inom den tidsram som specificeras ovan för att berättiga till en fri, slumpvis allokerad sittplats.
Du har alltid möjlighet att köpa en sittplats för att checka in vid en annan tid än vad som anges ovan.

Hur checkar jag online?

Incheckning online – steg för steg

Det är mycket lätt och bekvämt att checka in, både på vår webbplats och i Ryanair-appen.

Har du bokad Din flygresa genom Polenresor skriver du i fältet e-postadress: info@polenresa.se och flygets bokningsnummer som står i din flygbekräftelse.

Om du råkar ut för problem när du checkar in online måste du kanske rensa webbläsarens cache-minne/kakor. Klicka här för information om hur du gör det.

Ett annat enkelt sätt att checka in är att göra det med hjälp av Ryanair-appen. Hämta vår app på några sekunder för iOS (iPhone) eller Android

Mer information om hur Du checkar online hittar du genom att klicka på länken nedan:

Resehandlingar

Vilken resedokumentation behöver jag för att resa med Ryanair?

Det är varje passagerares personliga ansvar att försäkra sig om att han/hon har giltiga resedokument som uppfyller de krav som ställs av Ryanair, migrationsmyndigheter och andra myndigheter vid varje destination.

UTRIKESRESOR – GODKÄNDA RESEDOKUMENT:

  • Ett giltigt pass
  • Ett giltigt nationellt ID-kort, utfärdat av en medlemsstat inom EES-området (europeiska ekonomiska samarbetsområdet). För närvarande utfärdar endast följande EES-länder nationella ID-kort som godtas på Ryanairs flygningar: Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrike*, Gibraltar, Grekland, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Österrike. *Giltighetstiden för franska nationella ID-kort (som utfärdas för vuxna) har förlängts från 10 till 15 år, dock ENDAST för kort som har utfärdats mellan den 2 januari 2004 och 31 december 2013 (utom flygningar till/från Malta).

För resor till Polen godtas endast ett giltigt pass eller giltigt nationellt ID-kort

Mer information för resor till övriga länder hittar du genom att klicka på länken nedan:

Övrig information

Övrig information om Din resa med RyanAir hittar du genom att klicka på länken nedan: