1. Välj typ av transport 2. Välj resmål > 3. Sök paket
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Krakow
Miedzyzdroje
Warszawa
Wiselka
Sopot
Zakopane
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Krakow
Miedzyzdroje
Warszawa
Wiselka
Sopot
Zakopane
Sök resa
Hem » Bussresor » Bussresa Polska sjöar 6 dagar
« Tilbaka Skriv ut Dela på Facebook

Bussresa: Polska sjöar 6 dagar

 • Polska sjöar 6 dagar fr

  7 975

  kr

  Avgång 16/6 2024

  Ring: 040 13 13 40
  E-mail: info@polenresa.se

  Masurien - Polens sagolikt vackra och orörda sjölandskap

  I det natursköna området Masurien finns det polska sjödistriktet som består av mer än 2 000 sjöar, ett område som är polackernas eget semesterparadis.
  Många av sjöarna förbinds via ett nätverk av kanaler och floder.
  Vi tillbringar tre nätter i Mikołajki och bor på Hotel Gołębiewski.
  Hotellet omges av Masuriens vackra omgivningar och erbjuder eleganta och rymliga rum med gratis internet.
  Alla rum på Gołębiewski har ett badrum med dusch, hårtork och kostnadsfria badprodukter. Balkong, satellit-TV och gratis mineralvatten på flaska ingår.
  Vissa rum erbjuder underbar utsikt över de närliggande sjöarna. Här erbjuds även ett brett utbud av spa- och hälsobehandlingar, bastur och bubbelbad.
  Hotellet har en egen småbåtshamn med vattensportutrustning.
  Under resdagarna upplever vi även medeltidsborgen Malbork och den historiska hansestaden Gdańsk och gör bland annat en utflykt till Hitlers varglya och en båttur på sjön Tałty.

  Avgångar & priser

  Avgångstider

  12.30 Borås, 13.30 Göteborg, 14.40 Falkenberg, 15.10 Halmstad och ytterligare ett tiotal orter i mellersta och södra Sverige.
  Avresa Tema Reseledare Pris per person i dubbelrum
  16/06/2024 Polska sjöar 6 dagar   Kolla dagens pris här >>
  Enkelrumstillägg: 1 675,-
  I priset ingår:
  • Buss t/r
  • 2 övernattningar i insides dubbelhytt
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 5 frukostar
  • 5 middagar
  • utflykt enligt program
  • reseledare
  Tillägg

  Enkelrum från 1 575:-

  Valuta

  Polska zloty och Euro

  Övrigt

  I Polen är butiker stängda på Söndagar och helgdagarna. Avvikande avresetider kan förekomma. Se er bokningbekräftelse för aktuella tider.

  Bra att veta inför din bussresa >>

  Dagsprogram

  Dag 1, Hemorten – Karlskrona

  Vi reser söderut via Halmstad och gör längs vägen ett stopp för fika innan vi i början av kvällen når Karlskrona. Härifrån avgår Stena Lines färja till Gdynia. Ombord på båten äter vi gemensam middag.

  Dag 2, Gdynia – Malbork – Mikołajki

  Innan vi anländer till Gdynia serveras frukostbuffé ombord på båten. Dagens mål är den charmiga semesterorten Mikołajki, belägen i hjärtat av det masuriska sjödistriktet. På vägen dit gör vi en guidad tur i den medeltida borgen Malbork, på tyska Marienburg, som började byggas på 1200-talet av riddarna i Tyska orden. Det är en imponerande tegelanläggning som är omgiven av ringmurar och vackert belägen vid floden Nogat. Under trettioåriga kriget och under Karl X Gustavs polska fälttåg intogs borgen av svenskarna. I andra världskrigets slutskede förstördes den till hälften men har sedan dess återuppbyggts. Sedan 1997 finns anläggningen med på Unescos världsarvslista. Vi checkar därefter in för tre nätter på Hotel Golebiewski vackert beläget drygt en kilometer utanför Mikołajki och i direkt anslutning till den stora sjön. Samtliga dagar ingår frukost och middag på hotellet.

  Dag 3, Båttur på sjön Tałty och Varglyan

  Vi inleder dagen med en vacker båttur på sjön Tałty, en av de djupaste sjöarna i det masuriska sjödistriktet. Under den cirka en och en halv timme långa turen från Mikołajki till Ryn omges vi av ett naturskönt landskap med skogklädda kullar. Väl framme i den trevliga lilla staden Ryn, mest känd för sin borg som ursprungligen byggdes av Tyska orden på 1300-talet, har vi tid för lunch på egen hand. Därefter fortsätter vi med buss norrut till området öster om Kętrzyn (Rastenburg) där Hitler hade sitt militära högkvarter på östfronten, kallat Varglyan. Komplexet började uppföras 1940 och ligger väl skyddat i de ostpreussiska skogarna. Det var här som Claus von Stauffenberg genomförde det misslyckade bombattentatet mot Hitler i juli 1944, vilket filmatiserats i bland annat amerikanska Valkyria. Vid Varglyan väntar en lokalguide som visar oss runt. Idag är det bara ruiner som återstår av högkvarteret. Under sen eftermiddag återvänder vi till vårt hotell.

  Dag 4, Olsztyn

  Idag åker vi västerut mot staden Olsztyn, belägen på båda sidor om floden Łyna. Här finns ett av Polens största universitet, och staden präglas av vacker gotisk arkitektur. Under en guidad promenad i den pittoreska stadskärnan gör vi bland annat ett besök i slottet som under några år på 1500-talet förvaltades av den berömde astronomen Nikolaus Kopernikus. Här finns den astronomiska tabellen han målade på slottets vägg fortfarande att beskåda. Vi passerar också den så kallade Kopernikus bänk, det gamla torget och fiskmarknaden. Vi besöker även Sankt Jakobskatedralen, ursprungligen uppförd på 1300-talet, samt planetariet som öppnades 1973 till 500-årsjubileet av Kopernikus födelse. Efter lunch på egen hand åker vi tillbaka till Mikołajki.

  Dag 5, Mikołajki – Gdańsk – Gdynia

  Efter frukost och utcheckning beger vi oss till den gamla hansestaden Gdańsk, som ligger vid floden Wisłas mynning. Gdańsk är en av Östersjöområdets mest storslagna städer och även känd under sitt tyska namn Danzig. Stadens historiska centrum har återuppbyggts efter den svåra krigsförstörelsen i mars 1945. Under en guidad tur ser vi bland annat Długi Targ, långa torget, som kantas av färgglada borgarhus med gavlarna mot gatan, Neptunfontänen, rådhuset och Gyllene porten. Den imponerande Mariakyrkan från 1300-talet är en av världens största tegelkyrkor. En annan av de främsta sevärdheterna i Gdańsk är hamnkranen från 1400-talet som blivit stadens symbol. Under eftermiddagen återvänder vi till Gdynia och stiger på färjan som ska ta oss tillbaka till Sverige. På kvällen äter vi gemensam middag ombord på båten.

  Dag 6, Karlskrona – Hemorten

  Vi äter frukost på båten innan vi anländer till Karlskrona cirka klockan 7.30. Vi beräknas nå Göteborg vid 14-tiden.

  Karta

  Bussresor/Mazury/hotell_polen_bussresa_polska_sjöar_masurien_polenresor_spa_polen_mapa.png

  Destinationshotell

  Hotel Gołębiewski Mikołajki ****
  Hotel Gołębiewski Mikołajki/hotell_polen_bussresa_polska_sjöar_masurien_polenresor_spa_polen_duo.png
  Hotel Gołębiewski Mikołajki ****

  Hotel Gołębiewski Mikołajki omges av Masuriens vackra omgivningar och erbjuder eleganta och rymliga rum med gratis internet. Här finns äventyrsbadet Tropikana, ett spa och ridmöjligheter på området.
  Alla rum på Gołębiewski har ett badrum med dusch, hårtork och kostnadsfria badprodukter. Balkong, satellit-TV och gratis mineralvatten på flaska ingår. Vissa rum erbjuder underbar utsikt över de närliggande sjöarna.
  Här erbjuds även ett brett utbud av spa- och hälsobehandlingar, bastur och bubbelbad. Hotellet har en egen småbåtshamn med vattensportutrustning.
  På anläggningen finns ridklubben Stajnia och golflektioner erbjuds också. Du kan även bowla eller prova lyckan i spelautomaterna. Här finns en rodelbana som är i drift året runt, linbana, skidbacke samt en uppblåsbar rutschkana och karusell.
  Anläggningens 2 restauranger, Zielona och Czerwona, serverar polska och europeiska à la carte-rätter samt buffémåltider och specialiteter från olika länder varje dag.

  Skicka Förfrågan

  Uppgifter om resan
  Faktura adress/Kontakt uppgifter
  Varför vill vi ha ditt personnummer »
  +
  Markerade fälten är inte ifyllda, fyll i alla markerade fält.
  Tack, din förfrågan är nu skickat, vi tar hand om det snarast möjligt.
  * = information som vi behöver

  Om du anger din egen e-postadress kommer även en kopia av din förfrågan skickas till dig.

  Om ett svar ej har kommit er tillhanda inom 48 timmar kontrollera din skräppost.
  Finns inte svar från oss i skräpposten ring oss på 040 13 13 40 (månd - fredag 09:00 - 17:00) (lörd/sönd STÄNGT)

  Nedan presenteras några förslag på våra bussresor till Polen