Facebook

Gdansk 3 dagar shopping

Skicka förfrågan

Gdansk Shoppingresa 3 dagar

Polen är ett riktigt shoppingparadis med brett utbud i alla former. På vår shoppingresa till vårt grannland i söder ägnar vi en heldag i Trójmiasto, trestadsregionen som innefattar städerna Gdynia, Sopot och Gdańsk. Liksom ett pärlband ligger dom utmed Gdańskbukten och erbjuder mycket att handla i ett flertal välsorterade shoppinggallerior och stormarknader.

Långa torget och dess förlängning Dluga är en högst levande bit i staden, där turister från när och fjärran samsas med lunchstressade gdanskbor, skoputsare, småbarnsmammor och gatumusikanter.
Ett skådespel som lämpligen avnjutes över en öl på någon av de många kaféerna längs torget. Några kvarter från Dlugi Targ ligger Mariackagatan med den jättelika Jungfru Maria-basilikan i ena änden och kanalen i den andra, kanske stans allra vackraste gatstump.
Gatan är känd för de många bärnstensbutikerna och för sina gedigna stenterrasser en trappa upp från gatan. Varje hus har sin egen terrass med vackert smidda trappräcken från medeltiden.

Strosa runt i den gamla stadskärnan och känn historiens vingslag. För eller senare hamnar du på Dlugi Targ (Långa torget) med vacker arkitektur, den pampiga Maria- kyrkan, mysiga kaféer och restauranger, ett senmedeltida stadsrum ansett som ett av de mest storslagna inom europeisk stadsbyggnadskonst. Kolla in det pampiga Rådhuset från tidigt 1300-tal. Njut av de smäckra trappgavelhusen och förundras över den skicklighet med vilken de rekonstruerats efter andra världskrigets totala ödeläggelse av stans historiska centrum.

Välkommen till Gdansk!
Shopping 3 dagar med buss
fr 2 225 kr

Resperiod mars-okt 2024

Skicka förfrågan

Avgångar & priser

Avgångstider

11.00 Borås, 12.00 Göteborg, 13.10 Falkenberg, 13.40 Halmstad och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.
Avresa Tema Priserna varierar
20/10/2023 Gdansk Shopping 3 dagar Skicka förfrågan för dagens bästa pris
05/02/2024   Skicka förfrågan för dagens bästa pris
22/03/2024 Gdansk Shopping 3 dagar Skicka förfrågan för dagens bästa pris
03/05/2024 Gdansk Shopping 3 dagar Skicka förfrågan för dagens bästa pris
18/10/2024 Gdansk Shopping 3 dagar Skicka förfrågan för dagens bästa pris
Enkelrumstillägg: 425,-
I priset ingår:
  • Buss t/r
  • 2 övernattningar i insides dubbelhytt
Tillägg
  • Enkelhytt på båten från 375:-
  • Middag ombord utresa 275:- ·
  • Middag ombord hemresa 275:-
Valuta

Polska zloty och Euro

Dagsprogram

 

Dag 1, Hemorten – Karlskrona

Vi reser söderut via Halmstad och på vägen gör vi ett stopp för fika innan vi når Karlskrona. Härifrån avgår Stena Lines färja till Gdynia. För dem som önskar serveras det en middag som behöver förbokas innan resan.

Pris 275:-

Dag 2, Gdynia – Gdańsk

Dagen börjar med en frukostbuffé ombord på båten innan vi anländer till Gdynia. Efter att vi kommit iland har vi en kort resa från hamnen till dagens första shoppingstopp vid stormarknaden Auchan som är en del av Centrum Riviera - norra Polens största galleria med totalt 250 butiker.

Vårt nästa stopp blir i utkanten av Gdańsk, staden som tidigare hette Danzig då den tillhörde Tyskland. Ett par kilometer väster om den historiska stadskärnan hittar vi Matarnia Park som är trestadsregionens största köpcentrum. Här kan vi ägna oss åt shopping på en yta över 83 000 m2 bland stormarknader och varuhus innan vi åker in till kullerstensgatorna i gamla stan.
Det är en fröjd att flanera en stund mellan småbutiker och marknadsstånd i den vackra gamla hansestaden Gdańsk. Ett måste är promenaden längs Długi Targ, långa torget, som kantas av färgglada och vackra gavelhus. Vi har dessutom nära till centralt belägna shoppinggallerior som till exempel Forum Gdańsk som är den allra nyaste i varvsstaden.

Vi rundar av dagen med att återvända till hamnen i Gdynia och färjan som ska ta oss tillbaka till Sverige. Även på hemresan kan den som önskar förboka en middag. Denna bokning görs före avresa.

Pris 275:-

Dag 3, Karlskrona – Hemorten

Vi äter frukost ombord på båten innan vi angör hamnen i Karlskrona och beräknas ankomma Blekinges residensstad kl. 09.00. Vi reser hem samma väg och kommer till Göteborg vid kl. 15.00.

GDANSK - En vacker stad med historia

Gdansk vid floden Wislas mynning är den vackraste och historiskt mest intressanta staden i norra Polen. Häromåret fyllde stan 1000 år.
Här härjade Karl X under sina polska fälttåg på 1600-talet och här inleddes andra världskriget med tyska marinens anfall på fästningen Westerplatte.

Strosa runt i den gamla stadskärnan och känn historiens vingslag. För eller senare hamnar du på Dlugi Targ (Långa torget) med vacker arkitektur, den pampiga Maria- kyrkan, mysiga kaféer och restauranger, ett senmedeltida stadsrum ansett som ett av de mest storslagna inom europeisk stadsbyggnadskonst.

Kolla in det pampiga Rådhuset från tidigt 1300-tal. Njut av de smäckra trappgavelhusen och förundras över den skicklighet med vilken de rekonstruerats efter andra världskrigets totala ödeläggelse av stans historiska centrum.

Film

 

Övernattning

../DATA/pliki/Bussresor/Stena Line/Stena Nordica/resa_polen_Stena_line_paketresa_hotellpaket_spa_polen_polenresor_duo (kopia).png

Stena Line färja

Koppla av och varva ner medan du reser på Stena Line färjor mellan Karlskrona - Gdynia.
Njut av en fantastisk upplevelse ombord när vi tar hand om detaljerna för att du ska få en bra resa. Avnjut en välsmakande måltid i båtens restaurang eller luta dig tillbaka med en drink i baren. För extra komfort kan du boka en lyxigare hytt för en mer bekväm och njutbar resa. Ombord kan även vara uppkopplad med gratis Wi-Fi.
Du kommer säkert att gilla färjans Casino Games och andra aktiviteter ombord. Om du gillar att fynda kommer du att bli bortskämd med det stora utbudet i färjans ombord Shop, där kan du fynda av ett stort urval av parfymer, kosmetika, alkohol och konfektyr till sjöpriser. Så om du letar efter den perfekta presenten eller något till dig själv kommer du säkert att göra något fynd i färjans butiker, hittar du inget som tilltalar så kommer du säkert att kunna hitta det under vår fotsatta shoppingresa i Gdansk.

Bra att veta inför din bussresa

Bokning, biljett och betalning

Du bokar din resa genom vår kundtjänst, utvalda resebutiker eller på vår hemsida. Efter bokning får du en bekräftelse tillsammans med en faktura. Vi skickar ingen bekräftelse på betalning utan kontaktar istället dem som är försenade. Det är viktigt att kontrollera att alla uppgifter på bokningen är korrekta på din bekräftelse. Minst 20 resenärer krävs för att genomföra en resa.

Avbokningar och avbeställningsskydd

Om du behöver avbeställa din resa ska detta ske så snart anledning uppkommit och innan resan påbörjats. Avbokningar tas emot av vår kundtjänst eller på jourtelefonen 031-55 00 04. Vid avbokning tas en avgift på minst 500 kr per person ut oavsett anledning.

Våra bussar

Vi samarbetar främst med Hallgrens Buss i Ulricehamn men vid högsäsong används även bussar från andra bussföretag. Vi ställer höga krav på bekvämlighet och säkerhet. Samtliga bussar är utrustade med säkerhetsbälten och ställbara stolar. Alla bussar är även utrustade med toalett och luftkonditionering. På våra flygresor där vi använder utländska bussar kan vi inte garantera att toaletten är öppen. Vi stannar dock med jämna mellanrum för toalettpaus. Vid kvarglömda effekter på bussresor ber vi er att ringa direkt till Hallgrens buss på 0321-53 20 90.

Bagage – försenat eller skadat

Om ditt bagage skadas eller inte kommer fram ska du anmäla detta redan i bagagehallen på flygplatsen. Fråga personalen på flygplatsen om du behöver hjälp! Se till att du får skaderapporten i original, en så kallad PIR-rapport. Den krävs enligt flygbolagens regler för att du ska få eventuell ersättning. Uppgifter om skadeståndsansvar, ersättningsnivå och villkor får du av aktuellt flygbolag respektive från ditt försäkringsbolag.

Bussplacering

Alla resenärer får reserverade platser i bussen som fördelas efter bokningsdatum. På resor som är fyra dagar eller kortare gäller denna placering under hela resan. På resor som är fem dagar eller längre tillämpar vi ett rotationssystem och flyttar två steg framåt för varje resdag. Vi följer alltid samma sida i bussen och önskemål om sida kan lämnas vid bokningstillfället. De som reser i sällskap med bekanta kan vid bokning ange detta och på så sätt få sitta nära varandra i bussen.

Flyg

Incheckningen på flygplatsen påbörjas 2 timmar före flygavgång. Det är viktigt att vara ute i god tid, men incheckningen stänger i allmänhet 1 – 1.5 timme före flygets avgång, se resehandlingarna.
Vid platsfördelningen försöker flygbolagen att hålla ihop sällskap som reser på samma bokning. Du kan dock inte räkna med att få plats intill eller i närheten av ditt sällskap.

Pass och visum

Det är resenärens ansvar att nödvändiga handlingar för att genomföra resan är med och i ordning inför resan, till exempel pass, visum, intyg och försäkringar. Ta alltid med pass på alla resor utanför Sverige. På de flesta resor till länder utanför Europeiska unionen måste passet vara giltigt minst sex månader efter hemkomst. Här är passkontroller obligatoriska och det är även viktigt att passet är helt.

För svensk medborgare, svensk medborgare med utländskt ursprung samt för utländsk medborgare bosatt i Sverige, gäller ibland särskilda visumbestämmelser för inresa i andra länder. I sällsynta fall har svensk medborgare av utländskt ursprung inte automatiskt inreserätt i ett land. Kontakta därför respektive lands ambassad för upplysningar. Resenären står för eventuella kostnader i samband med nekad inreserätt.

Försäkring

Det är viktigt att ha ett ordentligt försäkringsskydd. Kontrollera alltid vilken typ av försäkring du har och vilket reseskydd som ingår.

Sjukvårdsbesök utomlands underlättas genom medtagande av EU-kort som kan beställas från Försäkringskassan. Observera att EU:s sjukvårdskort endast gäller vård som är ansluten till det allmänna sjukvårdssystemet i det land där du vistas. EU kortet gäller endast i vissa länder utanför EU/EES, för mer information om vilka länder kan du besöka Försäkringskassans sida.

Vi säljer reseförsäkringar och avbeställningsskydd, kontakta vår kundtjänst för närmare information.

Resa med funktionshinder

Det är vårt mål att alla som reser med oss skall få en så lyckad resa som möjligt. För att kunna uppnå detta är det viktigt att du informerar oss vid bokningstillfället vilka specifika krav som ditt funktionshinder ställer på en väl fungerande resa. Vissa hotell har handikappanpassade rum men hotellet i sig kan fortfarande ha trappor till reception och pool m.m. Du som är beroende av rullstol måste kontakta oss vid bokningstillfället för att du skall kunna få hjälp med att komma på och av flygplanet. Flygbolaget behöver alltid godkänna olika sorts hjälpmedel som behövs tas med som incheckade bagage eller ombord som till exempel elektriska rullstolar och syrgas. Viktigt att du meddelar oss detta innan du bokar.
På en gruppresa reser du tillsammans med andra resedeltagare och följer ett på förhand fastställt program.

Önskemål

Ibland finns det särskilda önskemål inför en resa. Det kan exempelvis gälla bussplats intill bekanta, allergier eller handikapp. Dessa bör meddelas vid bokning så att hotellen eller annan leverantör blir informerade i god tid. Vi kan inte garantera att alla önskemål tillgodoses eftersom hotellen även har andra gäster att ta hänsyn till men vi kommer att göra vad vi kan för att de ska uppfyllas. Vi rekommenderar glutenintoleranta att för säkerhets skull ta med eget bröd.

Tider på resan

Alla tider i katalogen är lokala. Många av tiderna är cirkatider och påverkas av en rad faktorer. Ankomsttider till exempelvis städer eller hotell är ungefärliga och påverkas givetvis av trafik och väderleksförhållanden. Det kan förekomma ändringar av tider gällande färjor, utflykter och middagar. Observera även att öppettider för exempelvis butiker, restauranger och museer kan påverkas av länders nationella helgdagar.

Hotell

Våra hotell håller oftast god mellanklass eller bättre. Varje hotell är klassificerat av respektive lands myndigheter, enligt olika skalor. Hotell kan ändra klassificering, från sommar till vinter, efter renoveringar eller andra förändringar. Det är alltid den aktuella klassificeringen som redovisas.
Vid boende på övernattningshotell är det vanligt att hotellen ligger utanför eller i utkanten av övernattningsstaden. På så sätt kan vi hitta prisvärda övernattningar på hotell av affärshotellskaraktär. På julmarknadsresor ligger våra hotell oftast centralt med gångavstånd till julmarknaderna. Utförligare information om våra hotell samt kartor finns på vår hemsida under respektive resa.
Enligt internationella hotellregler disponerar man sitt hotellrum fram till kl. 12.00 avresedagen, i vissa fall kl. 10.00. Detta gäller även om avresan från hotellet sker på kvällen/natten eller morgonen därpå.

Hotellrum

Det förekommer skillnader mellan olika länders hotellstandard. Standarden i östeuropa och Sydeuropa är ibland lägre jämfört med inom Norden. Alla rum är utrustade med WC och bad eller dusch. På vissa hotell kan det förekomma skillnader mellan rums storlek, utrustning och utsikt. Fördelningen av rummen görs ett par dagar i förväg av hotellen och hotellen ansvarar för rumsfördelningen.

Måltider på resan

På de flesta av våra resor ingår halvpension. Många hotell serverar internationell mat för att den ska passa så många som möjligt av hotellets gäster. Vi rekommenderar dem som vill pröva lokala maträtter att göra detta under luncherna. Eftersom hotellen komponerar sina menyer oberoende av varandra kan tillfälligheter göra att liknande maträtt serveras vid fler än ett tillfälle under en och samma resa, men vi försöker i möjligaste mån att undvika detta.

Anslutning och påstigningsplatser

På våra bussresor erbjuder vi upphämtning längs med färdvägen och tåganslutning från större delen av Sverige. Ett mindre tillägg tillkommer för anslutning med tåg. På våra flygresor erbjuder vi avresa från de flesta större flygplatser i Skandinavien. Resans pris varierar mellan de olika flygplatserna.

Bagage

Max vikt för bagage är 30 kilo per person på buss, om inget annat är specificerat. Detta inkluderar även allt som inhandlas under resan. Du ansvarar själva för lämplig märkning av väskor och inköpta varor. Vi rekommenderar att det står namn och adress på väskor om bagage kommer på villovägar. Var god meddela kontoret om du planerar att ta med exempelvis rullator, reserullstol eller barnvagn. Om något bagage glöms kvar i bussen kontaktas Hallgrens Buss, tel. 0321-53 20 90. ägodelar som glömts på hotell kan efterlysas genom att kontakta vår kundtjänst.

Resa på egen hand

På i princip alla våra resor finns det resenärer som reser på egen hand. En gruppresa är ett utmärkt sätt att träffa nya vänner och bekanta. Alla utflykter och de flesta måltider görs som grupp. Våra reseledare ser till att alla tar del av upplevelsen. Tyvärr tar alla hotell ut en extra avgift för boende i ett eget rum även om enkelrum varierar i storlek och i många fall är mindre än dubbelrum. Denna avgift tillkommer som enkelrumstillägg och är självkostnadspriset som hotellen tar ut.

Vaccination

Läs mer på Vaccin.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information. Du kan också läsa mer om resevaccin på Folkhälsomyndighetens sida.

Våra garantier

Vi är stolta över att vara en av de få researrangörer i Sverige som har den högsta möjliga kreditvärderingen AAA enligt Soliditet/Bisnode. Vi ställer även lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet, www.kammarkollegiet.se.

Synpunkter på resan

Många av våra resor besöker länder där kulturer, levnadsvanor och matvanor skiljer sig från våra egna. Detta bör finnas i åtanke då du väljer att semestra utanför Sveriges gränser. Anser du att något är fel på resan måste detta framföras på plats till reseledningen. Det ger oss möjligheten att omedelbart åtgärda felet. Vi uppskattar även att du tar din tid att fylla i utvärderingsformuläret som skickas efter hemkomst.

Programändring

Förändringar i det beställda arrangemanget kan inträffa även de sista dagarna före avresan. Exempelvis kan ett flyg bli försenat i en annan del av världen – med förseningar och tidtabellsändringar som följd. I andra fall kan en pool gå sönder och kräva tidskrävande reparationer. Det händer också att nya hotellbyggen sätts igång, utan förvarning, och skymmer sikten mot havet. Så snart händelser som innebär väsentliga ändringar i arrangemanget kommer till vår kännedom meddelar vi dig skriftligen eller per telefon. Om ändringen har avgörande betydelse för arrangemangets genomförande erbjuder vi en annan resa om vi kan eller återbetalar hela eller delar av resans pris.

Presentkort

Vi säljer presentkort som kan beställas på 040-131340 eller på vår hemsida under fliken Info. Ge bort en fin resa i present till någon du tycker om!

Reseledare

Vi har en reseledarkår som vi är stolta över. Reseledarna har en personlig frihet att sätta sin egen prägel på just sina resor. Deras olika bakgrunder, livserfarenheter och intressen leder till att vi fått en positiv mångfald bland våra anställda. På vår hemsida eller genom att ringa till kontoret kan du i god tid före avresan få reda på vem som kommer att guida just din resa. Det är dock viktigt att poängtera att planeringen av reseledare är preliminär och att det kan förekomma ändringar. Det påverkar inte resan.

Utflykter

På flera av resorna finns möjlighet att boka utflykt innan avresa om de inte ingår enligt program. Under respektive resa finns information om utbud och hur utflykt kan bokas. Vissa utflykter och arrangemang kräver ett visst minimiantal eller maxantal deltagare för att kunna genomföras. Lokala restriktioner, väderförhållanden och andra skäl kan göra att avresedagar läggs om.

 

Uppgifter om resan
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Faktura adress/Kontakt uppgifter
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Medföljande resenärer
+ -

* - information som vi behöver

Om du anger din egen e-postadress kommer även en kopia av din förfrågan skickas till dig.

Om ett svar ej har kommit er tillhanda inom 48 timmar kontrollera din skräppost. Finns inte svar från oss i skräpposten ring oss på 040 13 13 40
(månd - fredag 09:00 - 17:00)

Här nedan finner du våra exklusiva bussresor

Populär - Boka i god tid
Gdansk Shoppingresa 3 dagar

Gdansk Shoppingresa 3 dagar

Polen är ett riktigt shoppingparadis med brett utbud i alla former. På vår shoppingresa till vårt grannland i söder ägnar vi en heldag i Trójmiasto, trestadsregionen som innefattar städerna Gdynia, Sopot och Gdańsk. Liksom ett pärlband ligger dom utmed Gdańskbukten och erbjuder mycket...

Bussresa

från 2 225 kr

Populär - Boka i god tid!
Szczecin 4 dagar

Szczecin 4 dagar

Stettin– Gammalt & nytt med polskt gemyt. Koppla av med en skön weekend i prisvärda Polen. Här får man mer än dubbelt så mycket för pengarna. Vi bor centralt på Radisson Blu Hotel i historiskt intressanta Vorpommern, som tillföll Sverige efter den Westfaliska freden år 1648. Följ med på marknadstur, upplev...

Bussresa

från 3 465 kr

Nyhet - Boka i god tid!
Polska sjöar 6 dagar

Polska sjöar 6 dagar

I det natursköna området Masurien finns det polska sjödistriktet som består av mer än 2 000 sjöar, ett område som är polackernas eget semesterparadis. Många av sjöarna förbinds via ett nätverk av kanaler och floder. Vi tillbringar tre nätter i Mikołajki och gör bland annat en utflykt till Hitlers varglya och...

Bussresa

från 7 975 kr

Populär - Boka i god tid!
Polen runt 7 dagar

Polen runt 7 dagar

Följ med och besök några av Polens mest intressanta och historiska städer. Under andra världskriget blev huvudstaden Warszawa näst intill jämnad med marken medan Krakóws bebyggelse skonades som genom ett mirakel. Den pulserande moderna huvudstaden Warszawa är nu en av Europas mest spännande...

Bussresa

från 7 475 kr

Bussresa
Buss Spa/hälsoresa 8 dagar

Buss Spa/hälsoresa 8 dagar

På denna resa åker vi iväg för ett par dagars avkoppling med bad och spaupplevelser.

Ta hand om din hälsa med behandlingar

från 9 935 kr