1. Välj typ av transport 2. Välj resmål > 3. Sök paket
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Krakow
Miedzyzdroje
Warszawa
Wiselka
Sopot
Zakopane
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Krakow
Miedzyzdroje
Warszawa
Wiselka
Sopot
Zakopane
Sök resa
Hem » Bussresor » Gdansk Shoppingresa 3 dagar
« Tilbaka Skriv ut Dela på Facebook

Bussresa: Gdansk 3 dagar shopping

 • Shopping 3 dagar med buss fr

  1 975

  kr

  Resperiod 5/5-17/11 2023

  Ring: 040 13 13 40
  E-mail: info@polenresa.se

  Gdansk
  3 dagars shopping bussresa

  Polen är ett riktigt shoppingparadis med brett utbud i alla former. På vår shoppingresa till vårt grannland i söder ägnar vi en heldag i Trójmiasto, trestadsregionen som innefattar städerna Gdynia, Sopot och Gdańsk. Liksom ett pärlband ligger dom utmed Gdańskbukten och erbjuder mycket att handla i ett flertal välsorterade shoppinggallerior och stormarknader.

  Långa torget och dess förlängning Dluga är en högst levande bit i staden, där turister från när och fjärran samsas med lunchstressade gdanskbor, skoputsare, småbarnsmammor och gatumusikanter.
  Ett skådespel som lämpligen avnjutes över en öl på någon av de många kaféerna längs torget. Några kvarter från Dlugi Targ ligger Mariackagatan med den jättelika Jungfru Maria-basilikan i ena änden och kanalen i den andra, kanske stans allra vackraste gatstump.
  Gatan är känd för de många bärnstensbutikerna och för sina gedigna stenterrasser en trappa upp från gatan. Varje hus har sin egen terrass med vackert smidda trappräcken från medeltiden.

  Strosa runt i den gamla stadskärnan och känn historiens vingslag. För eller senare hamnar du på Dlugi Targ (Långa torget) med vacker arkitektur, den pampiga Maria- kyrkan, mysiga kaféer och restauranger, ett senmedeltida stadsrum ansett som ett av de mest storslagna inom europeisk stadsbyggnadskonst. Kolla in det pampiga Rådhuset från tidigt 1300-tal. Njut av de smäckra trappgavelhusen och förundras över den skicklighet med vilken de rekonstruerats efter andra världskrigets totala ödeläggelse av stans historiska centrum.

  Välkommen till Gdansk!

   

  Avgångar & priser

  Avgångstider

  11.00 Borås, 12.00 Göteborg, 13.10 Falkenberg, 13.40 Halmstad och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.
  Avresa Tema Pris per person i insides dubbelhytt
  5/05/2023 Gdansk Shopping 3 dagar 2 075,-
  20/10/2023 Gdansk Shopping 3 dagar 1 975,-
  17/11/2023 Gdansk Shopping 3 dagar 1 975,-
  Enkelrumstillägg: 375,-
  I priset ingår:
  • Buss t/r
  • 2 övernattningar i insides dubbelhytt
  Tillägg
  • Enkelhytt på båten från 375:-
  • Middag ombord utresa 275:- ·
  • Middag ombord hemresa 275:-
  Valuta

  Polska zloty och Euro

  Bra att veta inför din bussresa >>

  Dagsprogram

  Dag 1, Hemorten – Karlskrona

  Vi reser söderut via Halmstad och på vägen gör vi ett stopp för fika innan vi når Karlskrona. Härifrån avgår Stena Lines färja till Gdynia. För dem som önskar serveras det en middag som behöver förbokas innan resan. Pris 275:-

  Dag 2, Gdynia – Gdańsk

  Dagen börjar med en frukostbuffé ombord på båten innan vi anländer till Gdynia. Efter att vi kommit iland har vi en kort resa från hamnen till dagens första shoppingstopp vid stormarknaden Auchan som är en del av Centrum Riviera - norra Polens största galleria med totalt 250 butiker.

  Vårt nästa stopp blir i utkanten av Gdańsk, staden som tidigare hette Danzig då den tillhörde Tyskland. Ett par kilometer väster om den historiska stadskärnan hittar vi Matarnia Park som är trestadsregionens största köpcentrum. Här kan vi ägna oss åt shopping på en yta över 83 000 m2 bland stormarknader och varuhus innan vi åker in till kullerstensgatorna i gamla stan.
  Det är en fröjd att flanera en stund mellan småbutiker och marknadsstånd i den vackra gamla hansestaden Gdańsk. Ett måste är promenaden längs Długi Targ, långa torget, som kantas av färgglada och vackra gavelhus. Vi har dessutom nära till centralt belägna shoppinggallerior som till exempel Forum Gdańsk som är den allra nyaste i varvsstaden.

  Vi rundar av dagen med att återvända till hamnen i Gdynia och färjan som ska ta oss tillbaka till Sverige. Även på hemresan kan den som önskar förboka en middag. Denna bokning görs före avresa. Pris 275:-

  Dag 3, Karlskrona – Hemorten

  Vi äter frukost ombord på båten innan vi angör hamnen i Karlskrona och beräknas ankomma Blekinges residensstad kl. 09.00. Vi reser hem samma väg och kommer till Göteborg vid kl. 15.00.

  Övernattning

  ../DATA/pliki/Bussresor/Stena Line/Stena Nordica/resa_polen_Stena_line_paketresa_hotellpaket_spa_polen_polenresor_duo (kopia).png
  Stena Line färja

  Koppla av och varva ner medan du reser på Stena Line färjor mellan Karlskrona - Gdynia.
  Njut av en fantastisk upplevelse ombord när vi tar hand om detaljerna för att du ska få en bra resa. Avnjut en välsmakande måltid i båtens restaurang eller luta dig tillbaka med en drink i baren. För extra komfort kan du boka en lyxigare hytt för en mer bekväm och njutbar resa. Ombord kan även vara uppkopplad med gratis Wi-Fi.
  Du kommer säkert att gilla färjans Casino Games och andra aktiviteter ombord. Om du gillar att fynda kommer du att bli bortskämd med det stora utbudet i färjans ombord Shop, där kan du fynda av ett stort urval av parfymer, kosmetika, alkohol och konfektyr till sjöpriser. Så om du letar efter den perfekta presenten eller något till dig själv kommer du säkert att göra något fynd i färjans butiker, hittar du inget som tilltalar så kommer du säkert att kunna hitta det under vår fotsatta shoppingresa i Gdansk.

  Skicka Förfrågan

  Uppgifter om resan
  Faktura adress/Kontakt uppgifter
  Varför vill vi ha ditt personnummer »
  +
  Markerade fälten är inte ifyllda, fyll i alla markerade fält.
  Tack, din förfrågan är nu skickat, vi tar hand om det snarast möjligt.
  * = information som vi behöver

  Om du anger din egen e-postadress kommer även en kopia av din förfrågan skickas till dig.

  Om ett svar ej har kommit er tillhanda inom 48 timmar kontrollera din skräppost.
  Finns inte svar från oss i skräpposten ring oss på 040 13 13 40 (månd - fredag 09:00 - 17:00) (lörd/sönd STÄNGT)

  Nedan presenteras några förslag på våra bussresor till Polen