1. Välj typ av transport 2. Välj resmål > 3. Sök paket
Budapest
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Ustka
Krakow
Vilnius
Miedzyzdroje
Warszawa
Prag
Wiselka
Sopot
Zakopane
Budapest
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Ustka
Krakow
Vilnius
Miedzyzdroje
Warszawa
Prag
Wiselka
Sopot
Zakopane
Sök resa
Hem » Bussresor » Ukraina Runt med Polen
« Tilbaka Skriv ut Dela på Facebook

Bussresa: Ukraina Runt med Polen

 • Bussresa 13 dagar fr

  12 495

  kr

  2/10 2021

  Ring: 040 13 13 40
  E-mail: info@polenresa.se

  Nyhet! Ukraina Runt med Polen 
- Unikt & historiskt.

  Välkommen till Europas kanske bäst välbevarade hemlighet - Ukraina!
  Under denna resa får vi uppleva en fantastisk blandning av nytt och gammalt, östligt och västligt.
  Vi besöker både huvudstaden Kiev men också Lviv, en av Europas kanske allra mest underskattade städer! Dessutom får vi möjlighet att åka till en mycket speciell plats - Tjernobyl! Som om detta inte vore nog får vi på resan även det bästa av Polen med de två höjdpunkterna Warszawa och Krakow!

  Tjernobyl

  Få platser i världen är så ökända som Tjernobyl. Efter olyckan den 26 april 1986 blev inget sig likt igen.
  Det radioaktiva nedfallet drabbade inte bara närliggande platser utan nådde ända upp till norra Sverige.
  Den intilliggande staden Pripjat tömdes hastigt och än i dag står många hus fullt möblerade precis som de gjorde när invånarna bodde där. I dag har nivån av radioaktivitet gått ner och området är säkert att besöka en kortare tid. Tillsammans med en erfaren Tjernobylguide utrustad med geigermätare åker vi till reaktor 4 som var epicentrum för olyckan. På 270 meters avstånd blickar vi ut över den nya sarkofagen som ska isolera reaktorn i ytterligare 100 år.
  Vi åker sedan till den övergivna och av naturen återtagna staden Pripjat där vi promenerar tillsammans och får bland annat se nöjesfältet som skulle invigas fem dagar efter olyckan.
  I Pripjat står alla dörrar öppna då detta hjälper till att minska strålningen.
  Under vår vistelse går vi in i några av stadens alla byggnader. I närheten stannar vi till för lunch.
  Alla ingredienserna är strålningsfria och inget har skördats i det närliggande området.

  Koncentrationslägret i Majdanek

  Vi gör ett besök i koncentrationslägret i Majdanek som skulle bli nazisternas största utrotningsläger under kriget. Sedan 1944 är en del av lägret ett välbesökt museum med många bevarade föremål och studier. Här kan du även läsa om Lublinregionens roll under andra världskriget samt ta del av intressant konst. Ingår i resans pris.

  Avgångar & priser

  Avresa Hotell Pris
  2/10/2021 Park Inn by Radisson Kyiv Troyitska 12 495,-
  Enkelrumstillägg: 3 295,-
  I priset ingår:
  • Resa helturistbuss med guide
  • 12 övernattningar i dubbelrum
  • 12 frukostar (dag 2 - 13)
  • 5 middagar (dag 1, 3 - 5 och 9)
  • Utflykterna Koncentrationslägret i Majdanek och Promenad i Wroclaw
  Bra att veta inför din bussresa >>

  Dagsprogram

  Dag 1, lördag: Det stora äventyret kan börja

  Malmö - Pila: Förväntansfulla samlas vi på Öresundsterminalen för avresa. Vi åker in i Danmark via Öresundsbron och tar färjan från Gedser till Rostock. Under dagen lär vi känna våra medresenärer och guiden berättar om resan och intressanta platser längs vägen. Vi färdas i österled genom gamla DDR och når fram till polska gränsen. Framåt kvällen är vi framme i natursköna Pila där vi checkar in på Hotel Gromada och snart serveras det middag, ca 66 mil.

  Dag 2, söndag: Mot Warszawa

  Pila - Warszawa: Efter en god nattsömn serveras det frukost på hotellet innan vi beger oss vidare mot den polska huvudstaden. Framåt lunchtid gör vi ett uppehåll i medeltidsstaden Torun. Under eftermiddagen nalkas vi vackra Warszawa där vi tar in på Novotel Centrum Hotel, ca 40 mil.

  Dag 3, måndag: Intressanta stadsrundturer

  Warszawa - Lublin: Under förmiddagen kan vi följa med på en stadsrundtur i Warszawa och få en bild av de stora sevärdheterna. Med två miljoner invånare är detta Polens största stad. Återuppbyggnaden efter det andra världskriget har varit mycket lyckosam. Vi tittar på monumenten i det gamla judiska gettot, upptäcker paradgatan Nowy Swiat och Gamla stan. Efter lunch fortsätter resan till 1000-åriga Lublin, ca 17 mil. Den pittoreska medeltidsstaden bjuder på intressanta sevärdheter som Krakowporten och det gamla rådhuset Stary Ratusz. Följ med oss på en rundtur! Under aftonen blir det middag på Mercure Hotel Centrum.

  Dag 4, tisdag: Gripande Majdanek

  Lublin - Lutsk: Efter den polska frukosten åker vi vidare i österled. Vi gör ett synnerligen intressant stopp i Majdanek där vi besöker koncentrationslägret som skulle bli det största utrotningslägret under andra världskriget. Sedan 1944 finns här ett viktigt museum med konst och välbevarade föremål. Härefter tar vi åter plats i bussen och rullar mot det stora landet Ukraina. Dagens slutdestination är Lutsk, ett viktigt gammalt religiöst och kulturellt centrum. Här satt Sigismund och Erik av Pommern i viktiga kungamöten. Vi checkar in på Hotel Ukraina, ca 22 mil, där det under aftonen dukas för middag.

  Dag 5, onsdag: Kiev - den ståtliga huvudstaden

  Lutsk - Kiev: Nu stundar nya äventyr. När frukosten är avslutad sätter vi oss tillrätta i bussen för vidare färd mot Ukrainas huvudstad Kiev. Vi färdas genom lantliga landskap med skogar och berg. Längs vägen dyker det upp små byar där tiden tycks stått stilla i flera år. På eftermiddagen kommer vi fram till mäktiga Kiev vars skönhet och atmosfär ger ett välkomnande intryck. Vi tar in på Park Inn Hotel Troyitska där vi ska tillbringa de fyra nästkommande nätterna, ca 40 mil. Första kvällen serveras det middag på hotellet.

  Dag 6-8, torsdag - lördag: Spännande ukrainska äventyr

  Kiev: Den förtjusande och dynamiska staden med ungefär tre miljoner invånare bjuder på en uppsjö av sevärdheter. Klimatet är underbart och gästvänligheten är på topp. Den breda paradgatan Chresjtjatyk med sin nyklassiska arkitektur och den höga statyn Brezjnevs dotter hälsar oss välkomna till en fascinerande storstad i gränslandet mellan öst och väst. De enormt ståtliga kyrkorna finns överallt liksom de underbara uteserveringarna med mat- och ölpriser som får plånboken att ta glädjeskutt. För den äventyrssugna lockar vi med ett besök på en av världens mest ökända platser - Tjernobyl! Med hjälp av en erfaren Tjernobylguide får vi möjlighet att se den övergivna staden Pripyat och även själva kärnkraftverket i Tjernobyl!

  Dag 9, söndag: Från vackra Kiev till sköna Lviv

  Kiev - Lviv: Efter den sista frukosten i vackra Kiev åker vi nu västerut till en minst lika vacker stad. Unescoprydda arkitekturpärlan Lviv är en bedårande miljonstad där kräsna kafémänniskor får sitt lystmäte. Under resdagen blir det intressant guidning och trevliga stopp för fika och lunch. På Dnister Premier Hotel bjuds det på panoramautsikt och middag under kvällen, ca 54 mil.

  Dag 10, måndag: Livet är underbart i Lviv

  Lviv: I dag ska vi utforska den charmiga staden som tillhört både Österrike-Ungern och Polen. Detta märks i synnerhet på stadens mångfacetterade arkitektur, en salig blandning av gotik, renässans och barock. Staden är den minst sovjetiska i hela Ukraina och var lyckligt förskonad av världskrigen vilket genererat en mycket välbevarad historia. Under förmiddagen har vi möjlighet att både ta del av staden samt av en lokal specialitet - kaffe lagat med eldkastare! På eftermiddagen har vi tid för egna upptäckter. Många genuina kaféer med hög mysfaktor och mycket prisvärda restauranger väntar på oss. På kvällen kan vi följa med och upptäcka det dolda Lviv på en hemlig restaurang!

  Dag 11, tisdag: Sagolika Krakow

  Lviv - Krakow: Sista ukrainska frukosten är snart ett faktum och vi lämnar livet i Lviv och fortsätter tillbaka till Polen. Den här gången tar vi sikte på den sagolika staden Krakow, ca 33 mil. Här kan vi följa med på en stadspromenad i den charmanta stadens centrum med alla vackra byggnader och en oerhört spännande historia, inte minst ur svensk synvinkel. Vi övernattar på Vienna House Easy Hotel och kvällen är fri för egna strövtåg.

  Dag 12, onsdag: Willkommen in Berlin

  Krakow - Berlin: På morgonen stiger vi åter på bussen för att resa norrut. Det har blivit dags att besöka resans största stad, tyska världsmetropolen Berlin! Ungefär halvvägs stannar vi till i polska Wroclaw för lunchuppehåll och intressanta sevärdheter. När vi nått den tyska huvudstaden checkar vi in på Sorat Hotel Ambassador, ca 63 mil.

  Dag 13, torsdag: En avkopplande hemresa

  Berlin - Malmö: Vi installerar oss för sista gången i bussen och låter vår chaufför köra oss hem igen. Avkopplande mil i Tyskland och Danmark via färjan Rostock-Gedser når vi Sverige igen med härliga minnen och trevliga reskamrater. Ca kl 20.00 är vi tillbaka i Malmö på Öresundsterminalen, ca 43 mil.

  Utflykter

  Samma upplevelser till lägre pris!

  Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa.
  Boka alla utflykter före avresa och du sparar pengar, dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar.
  Alla Utflykter: 2 330,- Ordinarie pris: 2 590:- Du sparar 260,-

  Stadsrundtur Warszawa

  Vi gör en intressant stadsrundtur i den spännande huvudstaden och får bland mycket annat se den vackra paradgatan Nowy Swiat, monumenten i det gamla judiska ghettot och gamla staden, Stare Miasto. Vår kunniga guide berättar det mesta vi behöver veta om Warszawa och vi får ta del av mycket intressant historia.

  Pris ca 265,-

  Historiska Lublin

  Vi ser bland annat Brama Krakowska, Krakowporten, som är en av stadsportarna från 1500-talet och det gamla rådhuset, Stary Ratusz.

  Pris ca 225,-

  Koncentrationslägret i Majdanek

  Vi gör ett besök i koncentrationslägret i Majdanek som skulle bli nazisternas största utrotningsläger under kriget. Sedan 1944 är en del av lägret ett välbesökt museum med många bevarade föremål och studier. Här kan du även läsa om Lublinregionens roll under andra världskriget samt ta del av intressant konst.

  Ingår i resans pris.

  Stadsrundtur i Kiev

  Tillsammans med en kunnig lokalguide beger vi oss ut på en spännande stadsrundtur i Kiev. Vi börjar i de gamla delarna där vi får ta del av intressanta monument från 1000-talet och framåt. Vi fortsätter sedan till det mer moderna Kiev där vi beundrar det vackra Operahuset och Kievs universitet. Vi ser även den vackra Sophiakatedralen, vars ursprung går tillbaka till år 1037, som är ett mycket fint exempel på gammal rysk arkitektur från den här tiden.

  Pris inkl lokalguide ca 285,-

  Ukrainsk folkloreafton

  I kväll slår vi oss till bords på en trevlig ukrainsk restaurang där vi får prova på det ukrainska köket vid en traditionell måltid till tonerna av folkmusik med tillhörande sång och dans.

  Pris inkl middag ca 465,-

  Båttur på Dnepr

  Med hjälp av Kievs vackra tunnelbana tar vi oss till floden Dnepr där vi stiger ombord på en båt för en avkopplande båttur. Vi får under färden se sevärdheter i Kiev från en annan vinkel såsom den gigantiska statyn Brezjnevs dotter som får Frihetsgudinnan i New York att blekna, samt det anrika 1100-talsklostret Vydubychi.

  Pris ca 235,-

  Tjernobyl

  Få platser i världen är så ökända som Tjernobyl. Efter olyckan den 26 april 1986 blev inget sig likt igen. Det radioaktiva nedfallet drabbade inte bara närliggande platser utan nådde ända upp till norra Sverige. Den intilliggande staden Pripjat tömdes hastigt och än i dag står många hus fullt möblerade precis som de gjorde när invånarna bodde där. I dag har nivån av radioaktivitet gått ner och området är säkert att besöka en kortare tid. Tillsammans med en erfaren Tjernobylguide utrustad med geigermätare åker vi till reaktor 4 som var epicentrum för olyckan. På 270 meters avstånd blickar vi ut över den nya sarkofagen som ska isolera reaktorn i ytterligare 100 år. Vi åker sedan till den övergivna och av naturen återtagna staden Pripjat där vi promenerar tillsammans och får bland annat se nöjesfältet som skulle invigas fem dagar efter olyckan. I Pripjat står alla dörrar öppna då detta hjälper till att minska strålningen. Under vår vistelse går vi in i några av stadens alla byggnader. I närheten stannar vi till för lunch. Alla ingredienserna är strålningsfria och inget har skördats i det närliggande området. Vi åker sedan tillbaka mot Kiev och stannar till vid en militärpostering för en obligatorisk strålningskontroll.

  Pris inkl lokalguide och lunch ca 1 095,-

  Stadsrundtur i vackra Lviv

  En spännande rundtur i miljonstaden Lviv vars vackra centrum har satts upp på Unescos världsarvslista. Stadens gamla bebyggelse har överlevt den dramatiska historien och Lviv kan med sin arkitektoniska blandning av gotik, barock och renässans jämföras med centraleuropeiska klenoder som Krakow och Prag. Vi besöker museet Arsenal och den imponerande begravningsplatsen Lychakiv. Dessutom får vi provsmaka en lokal specialitet - kaffe med grädde och brandy som sedan flamberas med eldkastare framför oss!

  Pris inkl lokalguide ca 265,-

  Lvivs hemligheter

  Vid en första anblick ser Lviv ut som en typisk centraleuropeisk stad med vackra byggnader i varje hörn. Vad många inte vet är att inne i flera av dessa byggnader väntar överraskningar i form av gömda restauranger! Inne i ett bostadshus knackar vi på dörren till en lägenhet. Förhoppningsvis har vi inte gått fel utan övertygar lägenhetsinnehavaren att släppa in oss till en hemlig restaurang där vi serveras en god måltid! Efter middagen slutar vår gemensamma utflykt men guiden tipsar oss gärna om flera andra dolda sidor av Lviv!

  Pris inkl middag ca 495:-

  Promenad i Krakow

  En stadsvandring i färgstarka Krakow som mirakulöst klarade sig undan andra världskrigets förstörelse. Många anser Krakow vara en av Europas allra vackraste städer. Vi beundrar sevärdheter som den vackra Mariakyrkan, tyghallen och mycket mer. En tur där vi får en god inblick i stadens spännande historia. Vi besöker också Europas största medeltida salutorg där vi avslutar vår promenad.

  Pris ca 265:-

  Promenad i Wroclaw

  Följ med på en promenad i den idylliska staden. Wroclaw är uppbyggd på ett antal öar i floden Oder och är känd för sitt blomstrande kulturliv. Vi beundrar bland annat det anrika rådhuset och den gamla marknadsplatsen.

  Ingår i resans pris.

  Destinationshotell

  Övernattning dag 5 - 9

  Park Inn by Radisson Kyiv Troyitska ***

  Bussresor/Ukraina Runt/Park Inn by Radisson
  Trevligt hotell beläget i närheten av Kievs ikoniska Olympiastadion, landets nationalarena.
  Hotellet: På hotellet finns restaurang, bar, gym och bankomat.
  Våningar: 20
  Hiss: Ja
  Läge: Beläget ett stenkast från Kievs fotbollsstadion och i närheten av tunnelbanestationen Olimpiiska, med bra förbindelser in mot huvudgatan Khreschatyk.
  Antal rum: 196
  Rummen: Medelstora rum med bad/dusch, wc, TV, Wi-Fi, hårfön och luftkonditionering.
  Officiell kategori: ***
  Vår bedömning: PPP+
  Adress: Velyka Vesylkivska St. 55, UA-03150, KYIV
  Telefon: +380-44-586 29 00

  Övernattningshotell

  Övernattning dag 1-2

  Hotel Gromada *** Pila

  Övernattning dag 2-3

  Novotel Centrum Hotel **** Warszawa

  Övernattning dag 3-4

  Hotel Mercure Centrum*** Lublin
  Bussresor/Ukraina Runt/Hotel Gromada Pila polen runt/radisson_blu_sobieski_hotel_warszawa.jpg Ukraina Runt/Hotel Mercure Centrum, Lublin
  Typiskt polskt hotell beläget i centrala Pila med vacker utsikt över floden. Stort, modernt hotell med god standard och mycket centralt läge som med sin höjd utmärker sig mot sin omgivning. Trevligt hotell beläget en kvarts promenad från Lublins historiska centrum.
  Hotellet: Högt hotell byggt i kommunisttidens typiska arkitektur. Här finns restaurang, café samt lobby med små butiker såsom souvenirshop, florist, frisör och beautysalong.
  Våningar: 15
  Hiss: Ja
  Läge: Mycket centralt beläget precis vid floden Gwda nära till grönområde och parker.
  Antal rum: 212
  Rummen: Rum av varierande storlek och standard med dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi och telefon.
  Officiell kategori: ***
  Vår bedömning: PPP
  Hotellet: Mycket bra hotell med hög komfort som har frukostmatsal, en trevlig restaurang, bar och en renoverad lobbylounge samt bastu och minigym med fantastisk utsikt över staden.
  Våningar: 31
  Hiss: Ja
  Läge: Utmärkt centralt läge mitt emot Kulturpalatset.
  Antal rum: 742
  Rummen: Bekväma mindre till medelstora rum med dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, värdebox, minibar, kaffe-/tebricka och luftkonditionering. Övrigt: Hotellet är rökfritt.
  Officiell kategori: ****
  Vår bedömning: PPPP
  Hotellet: På hotellet finns restaurang, bar och fitnesscentrum. Hotellet är 100 % rökfritt
  Våningar: 5
  Hiss: Ja
  Läge: Beläget intill Lublins universitet i närheten av den Saxiska trädgården.
  Antal rum: 105
  Rummen: Medelstora rum med bad/dusch, wc, TV, Wi-Fi, hårfön och luftkonditionering.
  Officiell kategori: ***
  Vår bedömning: PPP
   

  Övernattning dag 4-5

  Hotel Ukraina *** Lutsk

  Övernattning dag 9-11

  Dnister Premier Hotel **** Lviv

  Övernattning dag 11-12

  Vienna House Easy *** Krakow
  Ukraina Runt/Hotel Ukraina, Lutsk1 Bussresor/Ukraina Runt/Dnister Premier Hotel Vienna House Easy, Krakow
  Bra hotell med god ukrainsk standard och centralt läge. Bra fyrstjärnigt hotell med centralt läge mitt emot en park. Trevligt hotell beläget cirka 15 min promenad från gamla stad
  Hotellet: Välskött hotell byggt 1965 men totalrenoverat 2002. Här finns restaurang, bar och lobby samt skönhetssalong (mot avgift).

  Våningar: 6

  Hiss: Ja

  Läge: Beläget vid ett torg mitt i centrala Lutsk, nära till Gamla stan, slottet och grönområden.

  Antal rum: 124

  Rummen: Funktionellt inredda rum av varierande storlek och standard med dusch/bad, wc, TV och Wi-Fi.

  Officiell kategori: ***

  Vår bedömning: PPP
  Adress: Slovatskogo Street, UA-43025, LUTSK, Ukraine

  Telefon: +38-332-78 81 00
  Hotellet: Hotellet byggdes 1982 och delvis renoverat senast 2011. Här finns restaurang, bar, lounge och concierge samt sommarterrass och panoramabar.

  Våningar: 9

  Hiss: Ja

  Läge: Centralt beläget på en kulle mitt emot den vackra Ivan Frankoparken med utsikt över staden. Ca 10-15 minuters promenad till Gamla stan.

  Antal rum:
   165

  Rummen: Rum av varierande storlek och standard utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, trådlös internetanslutning och luftkonditionering.

  Officiell kategori: ****

  Vår bedömning: PPPP
  Hotellet: Komfortabelt hotell med restaurang, bar och fitnesscenter.
  Våningar: 5
  Hiss: Ja
  Läge: Beläget cirka en kilometer från gamla staden.
  Antal rum: 220
  Rummen: Medelstora rum med bad/dusch, wc, TV, Wi-Fi och luftkonditionering.
  Officiell kategori: ***
  Vår bedömning: PPP
  Adress: Przy Rondzie 2,
  PL-31547, KRAKOW
  Telefon: +48-12-299 00 00

   

  Övernattning dag 12-13

  Sorat Hotel Ambassador *** Berlin
  Bekvämt stadshotell som får ett extra plus för sitt utmärkta läge mitt i Berlins västra centrum med närhet till både sevärdheter, shopping och nöjesliv.
  Hotellet: Gruppvant hotell som har frukostmatsal, lobbybar med sommarterrass samt internetpoint och varuautomat i lobbyn. Cyklar finns för uthyrning.
  Våningar: 7Sorat Hotel Ambassador, Berlin_duo
  Hiss: Ja
  Läge: Ypperligt centralt läge på en förhållandevis lugn sidogata i hjärtat av västra Berlin, alldeles intill Wittenbergplatz och det stora varuhuset KaDeWe samt endast en kort promenad till Gedächtniskirche, Europa Center och Kurfürstendamm.
  Antal rum: 218
  Rummen: Funktionella men spartanskt inredda och äldre, medelstora till rymliga rum i flera olika kategorier med varierande standard och karaktär, vars stil är en blandning från de senaste fem decennierna. Rummen har dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi (mot avgift), hårfön samt ljudisolerade fönster och vetter antingen mot gata eller innergård.
  Officiell kategori: ***
  Vår bedömning: PPP+ 

  Information

  Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

  Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
  Euro (EUR)
  Polsk Zloty (PLN)
  Ukrainsk hryvnia (UAH)

  Resan är arrangerad i samarbete med Ölvemarks

  Skicka Förfrågan

  Uppgifter om resan
  Faktura adress/Kontakt uppgifter
  Varför vill vi ha ditt personnummer »
  +
  Markerade fälten är inte ifyllda, fyll i alla markerade fält.
  Tack, din förfrågan är nu skickat, vi tar hand om det snarast möjligt.
  * = information som vi behöver

  Om du anger din egen e-postadress kommer även en kopia av din förfrågan skickas till dig.

  Om ett svar ej har kommit er tillhanda inom 48 timmar kontrollera din skräppost.
  Finns inte svar från oss i skräpposten ring oss på 040 13 13 40 (månd - fredag 09:00 - 17:00) (lörd/sönd STÄNGT)

  Nedan presenteras några förslag på våra bussresor till Polen