Facebook

Bussresa: Spa/hälsoresa 8 dagar

Skicka förfrågan

Hälsoresa med buss till Miedzyzdroje

Med ett betagande naturskönt läge har hamntaden Świnoujście vid den tyska gränsen på senare tid blivit en av Polens största turistattraktioner.
Strax utanför staden ligger kurbadorten Miedzyzdroje precis vid havet på ön Wolin.
Unna dig sköna behandlingar och njutbar wellness som bygger på naturliga läkande krafter och som hjälper dig att ladda batterierna.
På denna resa åker vi iväg för en veckas avkoppling med bad- och spaupplevelser på ett välrenommerat spahotel med havsnära läge.

Hotel Aurora Spa & Wellness är ett lyxhotell beläget i den charmiga kuststaden Międzyzdroje i Polen. Det erbjuder en rad bekvämligheter och tjänster med syfte att ge gästerna en avkopplande och uppfriskande upplevelse.

Hotellets spa- och wellnessanläggningar är en höjdpunkt, med olika behandlingar, massage och terapier som är utformade för att främja hälsa och välbefinnande. Gästerna kan unna sig skönhetsbehandlingar, inklusive massage, ansiktsbehandlingar, kroppsinslag och mer, allt för att främja avslappning och förnyelse.
Auroras spa har en 20 meter lång pool, en bastu, ett gym och en massagesalong. Du kan även boka en rad olika skönhetsbehandlingar.
Hotellets restaurang serverar traditionell polsk mat samt färska fisk- och skaldjursrätter.
Varje morgon serveras en frukostbuffé.

Bussresa sparesa - 8 dagar
fr 9 935 kr

Resperiod 14/10 till 23/11 2024

Skicka förfrågan

Avgångar & priser

 

Avgångstider
06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.
Avresa Tema Priserna varierar
26/10/2024 Polen sparesa 8 dagar Skicka förfrågan för dagens bästa pris 
23/11/2024 Polen sparesa 8 dagar Skicka förfrågan för dagens bästa pris 
Enkelrumstillägg: 1 575,-
I priset ingår:
  • Buss t/r
  • 7 övernattningar i dubbelrum med halvpension
  • 15 hälsobehandlingar
  • en medicinsk konsultation
  • fritt inträde till bastu och poolområde
  • reseledare
Behandlingar

Behandlingarna är inplanerade på specifika dagar med fasta tider under vistelsen. Väljer man att åka på tillvalsutflykten så förloras de behandlingar som är planerade den dagen. Åldersgräns på spabehandlingarna är 17 år.

Tillägg

Enkelrum från 1 575:-

Valuta

Polska zloty och Euro

Övrigt

I Polen är butiker stängda på Söndagar och helgdagarna.

Dagsprogram

 

Dag 1, Hemorten – Swinoujście

Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser-Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi till kurbadorten Międzyzdroje som ligger på den polska sidan av gränsen mellan Polen och Tyskland på ön Wolin. Här checkar vi in på Hotel Aurora Family & Spa Międzyzdroje där det bjuds på en välkomstdrink.

Dag 2 - 7, Miedzyzdroje

Vi har nu sex heldagar på oss att koppla av och njuta av hotellets spaanläggning och faciliteter, de långa promenadvänliga stränderna med hälsosam luft och den vackra naturen på ön Wolin. Varma pooler och behandlingar gör gott för både kropp och själ. Under vår vistelse ingår halvpension (frukost och middag), en medicinsk konsultation, 15 hälsobehandlingar från ett stort utbud med bland annat hydrojet vattenmassage, magnetterapi, ultraljud, kompressionsmassage med mera. Dessutom så finns det tillgång till vattengymnastik under vardagar samt fritt inträde till bastu och poolområde med jacuzzi.
Under vistelsen i kurbadorten Miedzyzdroje erbjuds tre utflykter för dem som så önskar. Reseledaren kommer att berätta mer om dem på vägen till Polen.
En dag, oftast på söndagen då inga behandlingar erbjuds och affärer är stängda, gör vi en kort utflykt på ön Wolin, till den del av ön som är en nationalpark bara ett par kilometer från vårt hotell. Vi kommer att fokusera på bisonreservatet där vi kan se de majestätiska djuren i deras naturliga miljö. Vi besöker också den turkosa sjön som fått sitt namn efter färgen på vattnet. Sjön är bara 50 år gammal och skapades då ett kalkbrott översvämmades. Pris ca 25 zloty för inträde och nationalparksavgift.
En annan dag, oftast på onsdagen, besöker vi hamnstaden Swinoujscie ca 20 km från vårt hotell, en stad som är känd för sin långa och ovanligt breda sandstrand. Stadens centrum och västra delar är belägna på ön Usedom vid gränsen till Tyskland, medan de östra delarna och färjehamnen ligger på ön Wolin. Här finns kaféer, affärer och souvenirbutiker. Stadens symbol är den stora väderkvarnen som drar blickarna till sig. Utflykten ingår i resans pris.
För dem som så önskar tar vi, oftast på fredagen, en lite längre tur till Szczecin, den närmaste större staden ca 100 km från vårt hotell. Staden blev polsk först efter andra världskriget. Den tyska historien är märkbar och staden är också fortfarande känd under namnet Stettin. Här finns kullerstensgator, tegelkyrkor och vackra hansehus. Gator och rondeller är ritade av arkitekten Haussmann som även satte sin prägel på Paris. Shoppingutbudet är stort och köpcentret Galaxy med cirka 190 butiker rekommenderas. Utflykten ingår i resans pris.

Dag 8, Miedzyzdroje – Hemorten

Efter frukosten tar vi avsked av vårt hotell och kurbadorten Miedzyzdroje och färden går västerut mot Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Sedan väntar den cirka två timmar långa färjeturen med lagom med tid till att botanisera i butikerna. Resan upp genom Danmark går snabbt och smidigt och snart säger vi farväl till nyvunna vänner.

Hotel Aurora Spa & Wellness ****barnvanlig_hotell.jpg

Hotel Aurora Spa & Wellness är ett lyxhotell beläget i den charmiga kuststaden Międzyzdroje i Polen. Det erbjuder en rad bekvämligheter och tjänster med syfte att ge gästerna en avkopplande och uppfriskande upplevelse.

Hotellets spa- och wellnessanläggningar är en höjdpunkt, med olika behandlingar, massage och terapier som är utformade för att främja hälsa och välbefinnande. Gästerna kan unna sig skönhetsbehandlingar, inklusive massage, ansiktsbehandlingar, kroppsinslag och mer, allt för att främja avslappning och förnyelse.

Hotellets restaurang serverar traditionell polsk mat samt färska fisk- och skaldjursrätter.
Varje morgon serveras en frukostbuffé.
Privat parkering finns vid boendet (bokas i förväg) och avgifter tillkommer.
Egen strand

Antal rum: 98. Våningar: 5. Hiss: Ja.
Avstånd: Świnoujście 15 km, Centrum 500 m, Strand 100 m

Check-in/out: 15.00/12.00

Miedzyzdroje - Östersjöns pärla

I norra Polen och cirka 15 km från Swinoujscie, på ön Wolin omgiven av Östersjön, ligger staden och badorten Międzyzdroje – känd som Östersjöns pärla och en av Europas vackraste stränder. Stranden är populär bland turister, som främst uppskattar strandpromenaden och det varma vattnet som oftast uppnår ganska höga grader på sensommaren.
I omgivningen hittar man caféer och restauranger, souvenirshopar och möjlighet till att golfa. En populär semesterort vid Östersjön som även kallas Västpommerns sommarhuvudstad. Polens film- och teatermänniskor älskar att koppla av här.
I juli varje år, under Europeiska stjärnfestivalen (European Festival of Stars) får de största stjärnorna lämna sina handavtryck på speciella gatstenar längs paradgatan. Turister uppskattar inte bara glamouren och den bohemiska atmosfären utan även sandstranden och den nästan 400 meter långa piren som går ut i havet.
Międzyzdroje kan även tävla med London på ett område – vaxfigurer! Samlingen i Międzyzdroje är kanske mindre än den på Madame Tussauds, men mycket underhållande att se.
Wolins nationalpark bjuder också på flera sevärdheter – till exempel ett bestånd av europeiska bison och Amber Golf Club i Kołczewo, med fin utsikt över tallskogarna.

Film

 

Vägbeskrivning

Från färjeterminalen i Swinoujscie till Hotel Aurora i Miedzyzdroje är det ca. 15,7 km.
Vi rekommenderar att resa med egen bil (kostnad för bilen tillkommer).
Reser ni utan bil finns det bussar och minibussar som trafikerar sträckan till en låg kostnad, dessa avgår från parkeringen vid järnvägsstation i Swinoujscie (B) 10 min promenad från färjeterminalen.

A - Färjeterminal
B - Järnvägsstation/bussterminal
C - Hotel Aurora

Bra att veta inför din bussresa

Bokning, biljett och betalning

Du bokar din resa genom vår kundtjänst, utvalda resebutiker eller på vår hemsida. Efter bokning får du en bekräftelse tillsammans med en faktura. Vi skickar ingen bekräftelse på betalning utan kontaktar istället dem som är försenade. Det är viktigt att kontrollera att alla uppgifter på bokningen är korrekta på din bekräftelse. Minst 20 resenärer krävs för att genomföra en resa.

Avbokningar och avbeställningsskydd

Om du behöver avbeställa din resa ska detta ske så snart anledning uppkommit och innan resan påbörjats. Avbokningar tas emot av vår kundtjänst eller på jourtelefonen 031-55 00 04. Vid avbokning tas en avgift på minst 500 kr per person ut oavsett anledning.

Våra bussar

Vi samarbetar främst med Hallgrens Buss i Ulricehamn men vid högsäsong används även bussar från andra bussföretag. Vi ställer höga krav på bekvämlighet och säkerhet. Samtliga bussar är utrustade med säkerhetsbälten och ställbara stolar. Alla bussar är även utrustade med toalett och luftkonditionering. På våra flygresor där vi använder utländska bussar kan vi inte garantera att toaletten är öppen. Vi stannar dock med jämna mellanrum för toalettpaus. Vid kvarglömda effekter på bussresor ber vi er att ringa direkt till Hallgrens buss på 0321-53 20 90.

Bagage – försenat eller skadat

Om ditt bagage skadas eller inte kommer fram ska du anmäla detta redan i bagagehallen på flygplatsen. Fråga personalen på flygplatsen om du behöver hjälp! Se till att du får skaderapporten i original, en så kallad PIR-rapport. Den krävs enligt flygbolagens regler för att du ska få eventuell ersättning. Uppgifter om skadeståndsansvar, ersättningsnivå och villkor får du av aktuellt flygbolag respektive från ditt försäkringsbolag.

Bussplacering

Alla resenärer får reserverade platser i bussen som fördelas efter bokningsdatum. På resor som är fyra dagar eller kortare gäller denna placering under hela resan. På resor som är fem dagar eller längre tillämpar vi ett rotationssystem och flyttar två steg framåt för varje resdag. Vi följer alltid samma sida i bussen och önskemål om sida kan lämnas vid bokningstillfället. De som reser i sällskap med bekanta kan vid bokning ange detta och på så sätt få sitta nära varandra i bussen.

Flyg

Incheckningen på flygplatsen påbörjas 2 timmar före flygavgång. Det är viktigt att vara ute i god tid, men incheckningen stänger i allmänhet 1 – 1.5 timme före flygets avgång, se resehandlingarna.
Vid platsfördelningen försöker flygbolagen att hålla ihop sällskap som reser på samma bokning. Du kan dock inte räkna med att få plats intill eller i närheten av ditt sällskap.

Pass och visum

Det är resenärens ansvar att nödvändiga handlingar för att genomföra resan är med och i ordning inför resan, till exempel pass, visum, intyg och försäkringar. Ta alltid med pass på alla resor utanför Sverige. På de flesta resor till länder utanför Europeiska unionen måste passet vara giltigt minst sex månader efter hemkomst. Här är passkontroller obligatoriska och det är även viktigt att passet är helt.

För svensk medborgare, svensk medborgare med utländskt ursprung samt för utländsk medborgare bosatt i Sverige, gäller ibland särskilda visumbestämmelser för inresa i andra länder. I sällsynta fall har svensk medborgare av utländskt ursprung inte automatiskt inreserätt i ett land. Kontakta därför respektive lands ambassad för upplysningar. Resenären står för eventuella kostnader i samband med nekad inreserätt.

Försäkring

Det är viktigt att ha ett ordentligt försäkringsskydd. Kontrollera alltid vilken typ av försäkring du har och vilket reseskydd som ingår.

Sjukvårdsbesök utomlands underlättas genom medtagande av EU-kort som kan beställas från Försäkringskassan. Observera att EU:s sjukvårdskort endast gäller vård som är ansluten till det allmänna sjukvårdssystemet i det land där du vistas. EU kortet gäller endast i vissa länder utanför EU/EES, för mer information om vilka länder kan du besöka Försäkringskassans sida.

Vi säljer reseförsäkringar och avbeställningsskydd, kontakta vår kundtjänst för närmare information.

Resa med funktionshinder

Det är vårt mål att alla som reser med oss skall få en så lyckad resa som möjligt. För att kunna uppnå detta är det viktigt att du informerar oss vid bokningstillfället vilka specifika krav som ditt funktionshinder ställer på en väl fungerande resa. Vissa hotell har handikappanpassade rum men hotellet i sig kan fortfarande ha trappor till reception och pool m.m. Du som är beroende av rullstol måste kontakta oss vid bokningstillfället för att du skall kunna få hjälp med att komma på och av flygplanet. Flygbolaget behöver alltid godkänna olika sorts hjälpmedel som behövs tas med som incheckade bagage eller ombord som till exempel elektriska rullstolar och syrgas. Viktigt att du meddelar oss detta innan du bokar.
På en gruppresa reser du tillsammans med andra resedeltagare och följer ett på förhand fastställt program.

Önskemål

Ibland finns det särskilda önskemål inför en resa. Det kan exempelvis gälla bussplats intill bekanta, allergier eller handikapp. Dessa bör meddelas vid bokning så att hotellen eller annan leverantör blir informerade i god tid. Vi kan inte garantera att alla önskemål tillgodoses eftersom hotellen även har andra gäster att ta hänsyn till men vi kommer att göra vad vi kan för att de ska uppfyllas. Vi rekommenderar glutenintoleranta att för säkerhets skull ta med eget bröd.

Tider på resan

Alla tider i katalogen är lokala. Många av tiderna är cirkatider och påverkas av en rad faktorer. Ankomsttider till exempelvis städer eller hotell är ungefärliga och påverkas givetvis av trafik och väderleksförhållanden. Det kan förekomma ändringar av tider gällande färjor, utflykter och middagar. Observera även att öppettider för exempelvis butiker, restauranger och museer kan påverkas av länders nationella helgdagar.

Hotell

Våra hotell håller oftast god mellanklass eller bättre. Varje hotell är klassificerat av respektive lands myndigheter, enligt olika skalor. Hotell kan ändra klassificering, från sommar till vinter, efter renoveringar eller andra förändringar. Det är alltid den aktuella klassificeringen som redovisas.
Vid boende på övernattningshotell är det vanligt att hotellen ligger utanför eller i utkanten av övernattningsstaden. På så sätt kan vi hitta prisvärda övernattningar på hotell av affärshotellskaraktär. På julmarknadsresor ligger våra hotell oftast centralt med gångavstånd till julmarknaderna. Utförligare information om våra hotell samt kartor finns på vår hemsida under respektive resa.
Enligt internationella hotellregler disponerar man sitt hotellrum fram till kl. 12.00 avresedagen, i vissa fall kl. 10.00. Detta gäller även om avresan från hotellet sker på kvällen/natten eller morgonen därpå.

Hotellrum

Det förekommer skillnader mellan olika länders hotellstandard. Standarden i östeuropa och Sydeuropa är ibland lägre jämfört med inom Norden. Alla rum är utrustade med WC och bad eller dusch. På vissa hotell kan det förekomma skillnader mellan rums storlek, utrustning och utsikt. Fördelningen av rummen görs ett par dagar i förväg av hotellen och hotellen ansvarar för rumsfördelningen.

Måltider på resan

På de flesta av våra resor ingår halvpension. Många hotell serverar internationell mat för att den ska passa så många som möjligt av hotellets gäster. Vi rekommenderar dem som vill pröva lokala maträtter att göra detta under luncherna. Eftersom hotellen komponerar sina menyer oberoende av varandra kan tillfälligheter göra att liknande maträtt serveras vid fler än ett tillfälle under en och samma resa, men vi försöker i möjligaste mån att undvika detta.

Anslutning och påstigningsplatser

På våra bussresor erbjuder vi upphämtning längs med färdvägen och tåganslutning från större delen av Sverige. Ett mindre tillägg tillkommer för anslutning med tåg. På våra flygresor erbjuder vi avresa från de flesta större flygplatser i Skandinavien. Resans pris varierar mellan de olika flygplatserna.

Bagage

Max vikt för bagage är 30 kilo per person på buss, om inget annat är specificerat. Detta inkluderar även allt som inhandlas under resan. Du ansvarar själva för lämplig märkning av väskor och inköpta varor. Vi rekommenderar att det står namn och adress på väskor om bagage kommer på villovägar. Var god meddela kontoret om du planerar att ta med exempelvis rullator, reserullstol eller barnvagn. Om något bagage glöms kvar i bussen kontaktas Hallgrens Buss, tel. 0321-53 20 90. ägodelar som glömts på hotell kan efterlysas genom att kontakta vår kundtjänst.

Resa på egen hand

På i princip alla våra resor finns det resenärer som reser på egen hand. En gruppresa är ett utmärkt sätt att träffa nya vänner och bekanta. Alla utflykter och de flesta måltider görs som grupp. Våra reseledare ser till att alla tar del av upplevelsen. Tyvärr tar alla hotell ut en extra avgift för boende i ett eget rum även om enkelrum varierar i storlek och i många fall är mindre än dubbelrum. Denna avgift tillkommer som enkelrumstillägg och är självkostnadspriset som hotellen tar ut.

Vaccination

Läs mer på Vaccin.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information. Du kan också läsa mer om resevaccin på Folkhälsomyndighetens sida

Våra garantier

Vi är stolta över att vara en av de få researrangörer i Sverige som har den högsta möjliga kreditvärderingen AAA enligt Soliditet/Bisnode. Vi ställer även lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet, www.kammarkollegiet.se.

Synpunkter på resan

Många av våra resor besöker länder där kulturer, levnadsvanor och matvanor skiljer sig från våra egna. Detta bör finnas i åtanke då du väljer att semestra utanför Sveriges gränser. Anser du att något är fel på resan måste detta framföras på plats till reseledningen. Det ger oss möjligheten att omedelbart åtgärda felet. Vi uppskattar även att du tar din tid att fylla i utvärderingsformuläret som skickas efter hemkomst.

Programändring

Förändringar i det beställda arrangemanget kan inträffa även de sista dagarna före avresan. Exempelvis kan ett flyg bli försenat i en annan del av världen – med förseningar och tidtabellsändringar som följd. I andra fall kan en pool gå sönder och kräva tidskrävande reparationer. Det händer också att nya hotellbyggen sätts igång, utan förvarning, och skymmer sikten mot havet. Så snart händelser som innebär väsentliga ändringar i arrangemanget kommer till vår kännedom meddelar vi dig skriftligen eller per telefon. Om ändringen har avgörande betydelse för arrangemangets genomförande erbjuder vi en annan resa om vi kan eller återbetalar hela eller delar av resans pris.

Presentkort

Vi säljer presentkort som kan beställas på 040-131340 eller på vår hemsida under fliken Info. Ge bort en fin resa i present till någon du tycker om!

Reseledare

Vi har en reseledarkår som vi är stolta över. Reseledarna har en personlig frihet att sätta sin egen prägel på just sina resor. Deras olika bakgrunder, livserfarenheter och intressen leder till att vi fått en positiv mångfald bland våra anställda. På vår hemsida eller genom att ringa till kontoret kan du i god tid före avresan få reda på vem som kommer att guida just din resa. Det är dock viktigt att poängtera att planeringen av reseledare är preliminär och att det kan förekomma ändringar. Det påverkar inte resan.

Utflykter

På flera av resorna finns möjlighet att boka utflykt innan avresa om de inte ingår enligt program. Under respektive resa finns information om utbud och hur utflykt kan bokas. Vissa utflykter och arrangemang kräver ett visst minimiantal eller maxantal deltagare för att kunna genomföras. Lokala restriktioner, väderförhållanden och andra skäl kan göra att avresedagar läggs om.

 

 

Uppgifter om resan
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Faktura adress/Kontakt uppgifter
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Obligatoriskt fält
Medföljande resenärer
+ -

* - information som vi behöver

Om du anger din egen e-postadress kommer även en kopia av din förfrågan skickas till dig.

Om ett svar ej har kommit er tillhanda inom 48 timmar kontrollera din skräppost. Finns inte svar från oss i skräpposten ring oss på 040 13 13 40
(månd - fredag 09:00 - 17:00)

Här nedan finner du våra exklusiva bussresor

Populär - Boka i god tid
Gdansk Shoppingresa 3 dagar

Gdansk Shoppingresa 3 dagar

Polen är ett riktigt shoppingparadis med brett utbud i alla former. På vår shoppingresa till vårt grannland i söder ägnar vi en heldag i Trójmiasto, trestadsregionen som innefattar städerna Gdynia, Sopot och Gdańsk. Liksom ett pärlband ligger dom utmed Gdańskbukten och erbjuder mycket...

Bussresa

från 2 225 kr

Populär - Boka i god tid!
Szczecin 4 dagar

Szczecin 4 dagar

Stettin– Gammalt & nytt med polskt gemyt. Koppla av med en skön weekend i prisvärda Polen. Här får man mer än dubbelt så mycket för pengarna. Vi bor centralt på Radisson Blu Hotel i historiskt intressanta Vorpommern, som tillföll Sverige efter den Westfaliska freden år 1648. Följ med på marknadstur, upplev...

Bussresa

från 3 465 kr

Nyhet - Boka i god tid!
Polska sjöar 6 dagar

Polska sjöar 6 dagar

I det natursköna området Masurien finns det polska sjödistriktet som består av mer än 2 000 sjöar, ett område som är polackernas eget semesterparadis. Många av sjöarna förbinds via ett nätverk av kanaler och floder. Vi tillbringar tre nätter i Mikołajki och gör bland annat en utflykt till Hitlers varglya och...

Bussresa

från 7 975 kr

Populär - Boka i god tid!
Polen runt 7 dagar

Polen runt 7 dagar

Följ med och besök några av Polens mest intressanta och historiska städer. Under andra världskriget blev huvudstaden Warszawa näst intill jämnad med marken medan Krakóws bebyggelse skonades som genom ett mirakel. Den pulserande moderna huvudstaden Warszawa är nu en av Europas mest spännande...

Bussresa

från 7 475 kr

Bussresa
Buss Spa/hälsoresa 8 dagar

Buss Spa/hälsoresa 8 dagar

På denna resa åker vi iväg för ett par dagars avkoppling med bad och spaupplevelser.

Ta hand om din hälsa med behandlingar

från 9 935 kr