1. Välj typ av transport 2. Välj resmål > 3. Sök paket
Budapest
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Ustka
Krakow
Vilnius
Miedzyzdroje
Warszawa
Prag
Wiselka
Sopot
Zakopane
Budapest
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Ustka
Krakow
Vilnius
Miedzyzdroje
Warszawa
Prag
Wiselka
Sopot
Zakopane
Sök resa
Hem » Bussresor » Polen runt
« Tilbaka Skriv ut Dela på Facebook

Bussresa: Polen runt - 8 dagar

 • Bussresa Polen runt - 8 dagar fr

  6 440

  kr

  Resan pågår från 5/7 till 13/9 2020

  Ring: 040 13 13 40
  E-mail: info@polenresa.se

  Polen Runt - Upplevelser utöver det vanliga

  Fortfarande är Polen okänt för många. Det vill vi ju gärna ändra på, förstås, och det bästa sättet vi kan komma på är den här resan. I kontrasternas Polen finns en intressant östkultur och en fängslande historia. Du kommer att uppleva genuin atmosfär i idylliska Krakow, modern storstadspuls i ståtliga Warszawa och en naturskön landsbygd. Landet bjuder på stora kulturrikedomar och gästvänliga Polen är på stark frammarsch. Både du och din plånbok kommer att trivas i underbara Polen. Dessutom får du en helkväll i Berlin som bonus

  Avgångar & priser

  Avresa Hotell Pris
  5/7 2020 Golden Tulip City Center Hotel, Krakow 6 440,-
  19/7 2020 Golden Tulip City Center Hotel, Krakow 6 440,-
  9/8 2020 Golden Tulip City Center Hotel, Krakow 6 340,-
  30/8 2020 Golden Tulip City Center Hotel, Krakow 6 440,-
  6/9/2020 Golden Tulip City Center Hotel, Krakow 6 440,-
  13/9/2020 *
  Golden Tulip City Center Hotel, Krakow 6 440,-
  * Avresa 13/9 bor vi på Hotel Vulcan i Stettin dag 7-8.
  Samtliga priser är frånpris per vuxen i dubbelrum med alla eventuella rabatter avdragna.
  Enkelrumstillägg: 2 495,-
  Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.
  Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas.
  I priset ingår:
  • Resa helturistbuss med toalett och luftkonditionering.
  • 1 natt i Berlin
  • 3 nätter i Krakow
  • 2 nätter i Warszawa
  • 1 natt i Stettin
  • 7 frukostar (dag 2 - 8)
  • Utflykten Rundtur i Poznan
  • Reseledarservice
  Bra att veta inför din bussresa >>

  Jubileumsavgång 5 juli

  Guide: Dorota Bengtsson

  Vill du uppleva något annorlunda? Följ med mig till Polen och låt mig berätta – om kulturen, traditionerna, historien och framför allt – folket! Stolta, orädda,gästfria och arbetsamma. Som trots allt elände, krig och kommunistiskt styre – överlevde och återuppbyggde sitt land – som jag med glädje visar för er! Det blir personligt och med många känslor. Vi upplever allt från idylliska Krakow till ståtliga Warszawa och den vackra landsbygden.

  På denna avgång ingår alla utflykter i priset.
  Välkomna med på en resa som har allt.

  Dagsprogram

  Dag 1, söndag: Vi börjar med Berlin

  Malmö – Berlin: Du träffar dina medresenärer på Öresundterminalen där din guide och busschaufför välkomnar dig. Färden går via Öresundsbron och genom Danmark varifrån vi tar färjan från Gedser till Rostock i forna DDR. Framåt eftermiddagen ankommer vi till den tyska huvudstaden Berlin, ca 43 mil, och blir incheckade på bekväma Econtel Hotel Charlottenburg med promenadavstånd till slottet Charlottenburg. Gör oss gärna sällskap på en glittrande guidad stadsrundtur med middag i världsmetropolen Berlin.

  Dag 2, måndag: Från världsmetropolen till underbara Polen

  Berlin – Krakow: Efter frukosten är det dags att lämna den myllrande huvudstaden och resa vidare mot Polen. Efter gränsen och intressant guidning blir det uppehåll för lunch. När industristaden Katowice är passerad kan du snart skönja idylliska pärlan Krakow, ca 60 mil. Här stundar två heldagar med trivsamma upplevelser i den forna huvudstaden. Vi bor bekvämt på nybyggda Golden Tulip City Center Hotel nära torget och tyghallen i Gamla stan.

  Dag 3-4, tisdag – onsdag: Sagolika Krakow

  Krakow: Underbara staden Krakow var länge Polens huvudstad. Det är idag den näst största staden, men kanske den allra vackraste, samt Polens kulturella stad. Här hittar du historia i överflöd, ett hundratal kyrkor och många mysiga uteserveringar på de vackra torgen. Hela den gamla staden är uppsatt på Unescos lista över världskulturarv. Sveriges och Polens forna kung, Vasasonen och tolvbarnspappan Sigismund, ligger begravd i Krakows mäktiga domkyrka. Vi välkomnar dig till ett intressant och gripande utflykt till nazisternas grymma koncentrationsläger, Auschwitz - Birkenau. Det vankas också stadspromenad, judisk afton och polsk folkloreshow.

  Dag 5, torsdag: Norrut mot huvudstaden

  Krakow – Warszawa: När frukosten avnjutits är det dags att gå ombord på bussen för vidare färd norrut. Genom den polska landsbygden går resan från den förra huvudstaden mot den nuvarande. På eftermiddagen, efter ca 30 mil, kommer vi fram till ståtliga Warszawa och checkar in på centralt belägna Hotel Novotel Centrum. Under aftonen arrangeras en välkomstmiddag i den kvällsupplysta storstaden.

  Dag 6, fredag: Storslagna Warszawa

  Warszawa: I Polens huvudstad väntar en uppsjö av sevärdheter. Föredömligt återuppbyggda Stare Miasto, Gamla stan, är väldigt mysig och dessutom späckad med historia och är med all rätt med bland Unescos världsarv. Den exklusiva paradgatan, Nowi Swiat, bjuder på betagande arkitektur och lockande skyltfönster. Stadens store son, Chopin, vars hjärta är begravt i heliga korsets kyrka florerar bland museer och monument. Besök gärna något av stadens alla läckra caféer eller ta en promenad i någon naturskön slottspark. Under dagen anordnas en mycket intressant stadsrundtur där du kan ta del av allt spännande som Warszawa har att erbjuda. På kvällen anordnas en Chopinafton där du kan njuta av den store kompositörens ljuva musik i något av Warszawas praktfulla palats.

  Dag 7, lördag: Poznan & Stettin

  Warszawa – Stettin: Efter en härlig frukost i huvudstaden fortsätter vi resan mot Szczecin, eller Stettin som tyskarna kallade den då staden tillhörde Preussen och Tyskland. På vägen stannar vi till i halvmiljonstaden Poznan där vi gör en kortare rundtur. Väl framme i Stettin, ca 57 mil, rekommenderar vi en utflykt i den gamla preussiska medeltidsstaden där järnridån hade sin början. Vi avslutar utflykten med en trevlig middag. Därefter väntar sköna sängar på bekväma Radisson Blu Hotel.

  Dag 8, söndag: Med många upplevelser mot Malmö

  Stettin – Malmö: Efter frukost sätter vi oss bekvämt tillrätta i vår buss och påbörjar hemresan. Efter lunch och färjan mellan Rostock och Gedser är vi tillbaka i Danmark och sedan rullar det snabbt på mot Öresundsbron och vi återvänder till Malmö, ca 43 mil, många upplevelser rikare.

  Utflykter

  Samma upplevelser till lägre pris!

  Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa.
  Boka alla utflykter före avresa och du sparar pengar, dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar.
  Alla Utflykter: 3 100,- Ordinarie pris: 3 450:- Du sparar 350,-

  Willkommen in Berlin

  En härlig kvällstur i glittrande Berlin då vi får se de nya kvarteren kring Potsdamer Platz, paradgatan Unter den Linden samt den berömda ruinen av Gedächtniskirche. Turen avslutas med en välsmakande middag.
  Pris inkl middag ca 475,-

  Polsk afton med folklore

  Polens nationaldräkt kommer från Krakow! Vi får se mycket av denna på kvällens folkloreshow där vi även äter en god middag. En fartfylld kväll du inte får missa!
  Pris inkl middag ca 575,-

  Välkommen till Krakow

  Vi börjar vår tur på berget Wawel där man finner slottet och den mäktiga katedralen där de polska kungarna är begravda, bland annat den svenskpolske kungen Sigismund Vasa. Under turen får du veta och se det mesta om staden som klarade sig undan andra världskrigets bombningar. En stadsvandring i fascinerande Krakow där vi beundrar den vackra Mariakyrkan, tyghallen och mycket mer. Vi besöker också Europas största medeltida salutorg, där vi avslutar vår promenad.
  Pris ca 265,-

  Auschwitz & Birkenau

  En halvdagsutflykt som tar oss till två koncentrationsläger där vi blir starkt påminda om nazismens grymhet. Besöken vid såväl huvudlägret Auschwitz 1 som Birkenau ger oss kunskaper och bevis om en tid vi aldrig får glömma.
  Pris ca 395,-

  Judisk afton med Klezmermusik

  Denna kväll beger vi oss till Krakows forna ghetto, Kazimierz. Här besöker vi en trevlig restaurang och äter en god middag ackompanjerad av judisk klezmermusik. En trevlig avslutning på vår vistelse i Krakow.
  Pris inkl middag ca 575,-

  Stadsrundtur i Warszawa

  Vi gör en intressant stadsrundtur i den spännande huvudstaden och får bland mycket annat se den vackra paradgatan Nowy Swiat, monumenten i det gamla judiska ghettot och gamla staden, Stare Miasto. Din kunniga guide berättar det mesta du behöver veta om Warszawa och vi får ta del av mycket intressant historia.
  Pris ca 265,-

  Chopinafton

  Vi njuter av en konsert med den polske tonsättaren Chopins stämningsfulla musik i ett av Warszawas praktfulla palats. En underbar kväll för alla som njuter av klassisk musik.
  Pris ca 425,-

  Rundtur i Poznan

  Vi gör en guidad promenad i Gamla stan och tar del av historia och arkitektur bland katedraler och rådhus. Intill rådhuset vid den gamla marknadsplatsen trängs de färgglada husen och de smala gatorna bär spår av medeltida stadsplanering.
  Ingår i resans pris.

  Stettin med avslutningsmiddag

  Szczecin, Stettin på tyska, är en gammal stad som överlevt många krig. Vi stiftar bekantskap med staden och vår guide kommer att ta oss till de viktigaste sevärdheterna. Det hela avslutas med en god middag på en trevlig restaurang. En härlig avslutning på våra äventyr i Polen.
  Pris inkl middag ca 475:-

  Information

  Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

  Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
  Euro (EUR)
  Polsk Zloty (PLN)

  Resan är arrangerad i samarbete med Scandorama

  Destinationshotell

  Övernattning dag 2 -5

  Golden Tulip City Center Hotel, Krakow

  Bussresor/polen runt/hotel_krakow_Golden_Tulip_City_Center_Hotel_bussresa_Krakow.jpg
  Sekelskiftesfastighet i hjärtat av Krakow som är ombyggd till ett modernt och komfortabelt hotell med promenadavstånd till vad många anser vara Europas vackraste torg och alla de stora sevärdheterna.
  Hotellet: Nytt och uppskattat hotell med hög komfort inhyst i en vacker sekelskiftesfastighet med restaurang, bar och innergård.
  Våningar: 4
  Hiss: Ja
  Läge: Utmärkt läge mitt i Gamla stan endast ca 600 meter från det vackra gamla torget i stadens hjärta med kända sevärdheter som tyghallen och Mariakyrkan.
  Antal rum: 86
  Rummen: Modernt och bekvämt inredda rum med dusch/bad, wc, TV, telefon, internetanslutning, värdebox och luftkonditionering.
  Officiell kategori: ****
  Vår bedömning: PPPP+
  Adress: Lobzowska Street 8, PL-31140 KRAKOW
  Tel.nr: +48-12-426 99 90

  Övernattningshotell

  Övernattning dag 1-2
  Övernattning dag 5-7
  Övernattning dag 7-8
  Sorat Hotel Ambasador,
  Berlin
  Novotel Centrum Hotel,
  Warszawa 
  Radisson Blu Hotel,
  Szczecin 
  polen runt/Sorat_Hotel_Ambasador_Berlin.jpg polen runt/radisson_blu_sobieski_hotel_warszawa.jpg polen runt/novotel_hotel_szczecin.jpg
  Bekvämt och bra stadshotell med utmärkt läge på en lugn sidogata mitt i Berlins centrum. Stort och modernt och rökfritt hotell med hög komfort och mycket centralt läge. Bekvämt och bra hotell med inomhuspool och centralt läge bredvid ett shopppingcentra.

  Hotellet: Välskött hotell som har frukostmatsal med uppskattad frukost, lobbybar med sommarterrass, internetpoint i lobbyn och wii-lounge.
  Våningar: 7
  Hiss: Ja
  Läge: Ypperligt centralt läge på en förhållandevis lugn sidogata i hjärtat av västra Berlin alldeles intill Wittenbergplatz och det stora varuhuset KaDeWe samt endast en kort promenad till Gedächtniskirche, Europa Center och Kurfürstendamm. Närmaste tunnelbanestation är Wittenbergplatz.
  Antal rum: 218
  Rummen: Praktiska, medelstora till stora rum i två olika klasser med varierande standard, stil och utrustning i en blandning från de senaste fyra decennierna. Rummen har dusch/bad, wc, TV, telefon, trådlös internetanslutning, hårfön samt ljudisolerade fönster och vetter antingen mot gata eller innergård. På varje våningsplan finns en dryckesautomat.
  Övrigt: Cyklar finns för uthyrning.
  Officiell kategori: ***
  Vår bedömning: PPP+
  Adress: Bayreuther Strasse 42-43, DE-10787
  Telefon: +49-30-21 90 20

  Hotellet: Mycket bra hotell som med sin höjd utmärker sig i sin omgivning. På hotellet finns frukostmatsal, en trevlig restaurang, bar och en nyrenoverad lobbylounge samt bastu och minigym med fantastisk utsikt över staden.
  Våningar: 31
  Hiss: Ja
  Läge: Utmärkt centralt läge vid en av stadens största knutpunkter mitt emot Kulturpalatset. Nära till shopping och nöjen, ca 3 km från Gamla stan. Spårvagns, metro- och busshållplatsen ”Centrum” precis utanför hotellet. Storstadsmiljö med genomfartstrafik.
  Antal rum: 742
  Rummen: Bekväma mindre till medelstora rum med dusch/bad, wc, TV, trådlös internetanslutning, hårfön, värdebox, minibar, kaffe-/tebricka och luftkonditionering. Alla rum är rökfria.
  Officiell kategori: ****
  Vår bedömning: SSSS
  Adress: ul Marszalkowska 94/98, PL-00510 WARSZAWA
  Telefon: +48-22-596 00 00

   

  Hotellet: Ett av de första hotellen med västerländska ägare som öppnade i Polen. Hotellet är en del av det modernt designade Pazimkomplexet. Här finns två restauranger, lobbybar, nattklubb samt café på 11:e våningen med fantastisk utsikt. Det finns även ett fitnesscenter med inomhuspool, bastu, minigym och spabehandlingar (mot avgift).
  Våningar: 23
  Hiss: Ja
  Läge: Centralt och bra läge, nära till både shopping och nöjesliv samt med bekvämt promenadavstånd till slottet och andra sevärdheter. Buss och spårvagnhållplats alldeles i närheten.
  Antal rum: 369
  Rummen: Bekväma och medelstora till stora rum i flera olika kategorier med varierande standard och utrustade med dusch/bad, wc, TV och trådlös internetanslutning.
  Officiell kategori: ****
  Vår bedömning: SSSS
  Adress: Plac Rodla 10, PL-70419 SZCZECIN
  Telefon: +48-913-59 55 95

   

  Information

  Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö torsdagar kl 08.10. Vi erbjuder anslutningsresa samma morgon som resan avgår från Malmö och samma kväll som hemkomsten till Malmö. Till många orter erbjuder vi även anslutningsresa hem dagen efter resans hemkomst till Malmö. Du kan också köpa till övernattning på hotell i Malmö i samband med både ut- och hemresa.

  Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
  Polska Zloty (PLN)

  Resan är arrangerad i samarbete med Ölvemarks

  Skicka Förfrågan

  Uppgifter om resan
  Faktura adress/Kontakt uppgifter
  Varför vill vi ha ditt personnummer »
  +
  Markerade fälten är inte ifyllda, fyll i alla markerade fält.
  Tack, din förfrågan är nu skickat, vi tar hand om det snarast möjligt.
  * = information som vi behöver

  Om du anger din egen e-postadress kommer även en kopia av din förfrågan skickas till dig.

  Om ett svar ej har kommit er tillhanda inom 48 timmar kontrollera din skräppost.
  Finns inte svar från oss i skräpposten ring oss på 040 13 13 40 (månd - fredag 09:00 - 17:00) (lörd/sönd STÄNGT)

  Nedan presenteras några förslag på våra bussresor till Polen