1. Välj typ av transport 2. Välj resmål > 3. Sök paket
Budapest
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Ustka
Krakow
Vilnius
Miedzyzdroje
Warszawa
Prag
Wiselka
Sopot
Zakopane
Budapest
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Ustka
Krakow
Vilnius
Miedzyzdroje
Warszawa
Prag
Wiselka
Sopot
Zakopane
Sök resa
Hem » Bussresor » Krakow
« Tilbaka Skriv ut Dela på Facebook

Bussresa: Krakow - 6 dagar

 • Bussresa Krakow - 6 dagar fr

  5 795

  kr

  Resan pågår från 12/9 till 31/10 2021

  Ring: 040 13 13 40
  E-mail: info@polenresa.se

  Krakow - Sagolikt, hett och prisvärt!


  Krakow räknas som en av Centraleuropas vackraste och mest välbevarade städer. Mjukt färglagda renässansbyggnader och gotiska mästerverk tävlar om uppmärksamheten.

  Det finns mycket att se i Krakow, såsom hundra år gamla imponerande byggnader, vackra vyer och konstverk i världsklass. Krakow stoltserar med de finaste samlingarna i Polen, och museum runt om i världen är avundsjuka på alla dess skatter.
  Det är inte så att stan är full av historiska världsattraktioner eller makalösa konstmuseer. Det är staden i sig som är själva grejen.

  Moderna inslag saknas inte. Kafékulturen, prisvärd shopping och ett digert utbud av restauranger har också hittat hit. Alla sinnen trivs i Krakow!
  Den välbevarade och vackra världsarvsstaden bjuder på en hel stadskärna full av historia.

  Genom våra utflykter får du ta del av intressanta upplevelser och polsk kultur i en medeltida miljö. Följ med till mysiga gränder, en unik blandning av arkitektur och en mängd trevliga restauranger.

   

  Avgångar & priser

  Avresa Hotell Pris
  12/9 2021 Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow 5 795,-
  19/9 2021 Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow Fullbokad
  26/9 2021 Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow Fullbokad
  10/10 2021 Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow Fullbokad
  31/10 2021 Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow Fullbokad
   Enkelrumstillägg: 1 695,-
  I priset ingår:
  • Resa med helturistbuss
  • 5 övernattningar i dubbelrum
  • 5 frukostar (dag 2 - 6)
  • 2 middagar (dag 1 och 5)
  Bra att veta inför din bussresa >>

  Dagsprogram

  Dag 1, söndag: Förväntansfull stämning

  Malmö - Poznan: Vi lämnar Malmö bakom oss och via Öresundsbron och de danska öarna tar vi färjan från Gedser över till Tyskland. Under eftermiddagen fortsätter vi mot den polska gränsen och lagom till kvällen kommer vi till Poznan som en gång i tiden fungerade som polsk huvudstad, ca 73 mil. Vi checkar in på Novotel Hotel Malta i Poznan där en god middag väntar.

  Dag 2, måndag: Vidare genom Polen

  Poznan - Krakow: Efter frukost fortsätter vi vår resa genom det bördiga landskapet. Vi stannar till för lunch och senare under dagen når vi den delen av Polen som på svenska brukar benämnas Lillpolen. Framåt kvällen rullar vi in i dess huvudort, den välbevarade sagostaden Krakow, ca 46 mil. Här tar vi in på Golden Tulip Hotel Kazimierz för tre nätter.

  Dag 3-4, tisdag - onsdag: Sagolika Krakow

  Krakow: Staden har rykte om sig att vara öppen och elegant, ungefär som dess invånare. Krakow grundades redan på 1000-talet och var under lång tid Polens huvudstad. Den är också känd som landets vackraste stad med Mariakyrkan som förgyller stadsbilden. Tyghallen Sukiennice är Gamla stans själ och hjärta. Den uppfördes ursprungligen under medeltiden och fick sitt nuvarande utseende under renässansen. I pyttesmå konstfärdigt utförda trästånd säljs nu bärnstenssmycken, kristallglas, träsniderier, dockor och allehanda konsthantverk. När vädret tillåter flyttar kaféerna ut på torget och stämningen blir närmast sydeuropeisk. I stadskärnan samsas små butiker med trendiga krogar och än så länge är prisnivån förmånlig. Det kungliga palatset är storslaget sedan det på 1500-talet renoverades av florentinska arkitekter och är nu fyllt till bristningsgränsen av allsköns beställningsjobb och krigsbyten. För många blir utflykten till det nazistiska koncentrationslägret Auschwitz väster om Krakow en omskakande upplevelse. Besöket blir en gripande historielektion och ett minne som aldrig bleknar.

  Dag 5, torsdag: Norrut via Wroclaw

  Krakow - Swiebodzin: Det är dags att ta farväl av Krakow för den här gången och vi sätter kurs västerut mot huvudstaden i det historiska Schlesien, Wroclaw. Vi passar på att äta lunch och se lite grann av staden. Under eftermiddagen fortsätter vi norrut och kommer fram till Swiebodzin, ca 48 mil. Här bor vi över på Hotel Sen som tar emot med middag.

  Dag 6, fredag: Med många upplevelser mot Malmö

  Swiebodzin - Malmö: Dagen inleder vi med frukost och sedan beger vi oss mot Östersjökusten. Från Rostock seglar färjan över till Danmark och sedan har vi inte långt kvar till Malmö som vi beräknas nå vid 20-tiden, ca 64 mil. Tack för den här gången, vi ses igen!

  Utflykter

  Samma upplevelser till lägre pris!

  Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa.
  Boka alla utflykter före avresa och du sparar pengar, dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar.
  Alla Utflykter: 2 065:- Ordinarie pris: 2.295:- Du sparar 230:-

  Välkommen till Krakow

  Krakow klarade sig mirakulöst nog oskadd undan andra världskrigets förstörelse. Stadsplanen är från 1200-talet och många anser att Krakow är en av Europas och världens allra vackraste städer. Gamla stans stora torg är en naturlig samlingsplats för både Krakowbor och besökare. Här finner vi den medeltida Tyghallen som i dag rymmer småbutiker och marknadsstånd. Vår Scandoramaguide vet historien bakom det vackra vi ser. Kvällen avslutar vi på en av stadens trevliga restauranger.

  Pris inkl. middag ca 435:-

  Auschwitz & Birkenau

  Byn Oswiecim, på tyska Auschwitz, blev under andra världskriget scenen för grymheter utan like i historien. Här mördades flera miljoner människor, hitförda i boskapsvagnar från stora delar av Europa. Mycket av förintelselägret finns kvar, bland annat fångarnas baracker. Under vår rundvandring vid såväl huvudlägret Auschwitz 1 som Birkenau påminns vi om en skamlig epok i människans historia.

  Pris inkl lokalguide ca 395:-

  Observera att Utflyktspaketet och/eller utflykten Auschwitz & Birkenau bör förbokas i samband med bokningstillfället, dock senast två månader före avresa. Vid senare bokning kan plats ej garanteras (med reservation för slutförsäljning, utflykten genomförs vid biljettillgång).

  Bryggeribesök

  Vi besöker ett av Krakows populära bryggerier där mat och dryck bjuds vid sidan av den anrika ölproduktionen. Här får vi först en rundtur i bryggeriet och givetvis provar vi ölen som bryggs på plats. Tillsammans äter vi sedan en vällagad polsk måltid. Na Zdrowie!

  Pris inkl. middag ca 495:-

  Saltgruvan i Wieliczka

  Strax utanför Krakow ligger saltgruvan Wieliczka. Här öppnar sig ett underjordiskt rike av salt. I den mer än sjuhundra år gamla gruvan har flera underjordiska kapell med skulpturer huggits ut i själva saltlagret. Kring denna unika sevärdhet har många myter och legender skapats och vi får veta mer under vår rundvandring.

  Pris ca 395:-

  Observera att Utflyktspaketet och/eller utflykten Saltgruvan i Wieliczka. bör förbokas i samband med bokningstillfället, dock senast två månader före avresa. Vid senare bokning kan plats ej garanteras (med reservation för slutförsäljning, utflykten genomförs vid biljettillgång).

  Judisk afton med klezmermusik

  Denna kväll beger vi oss till Krakows judiska kvarter, Kazimierz. Här besöker vi en trevlig restaurang och äter en god middag ackompanjerad av judisk klezmermusik. En trevlig avslutning på vår vistelse i Krakow!

  Pris inkl. middag 575:-

  Destinationshotell

  Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow **** - övernattning dag 2 - 5

  Golden Tulip Kazimierz/hotel_golden_tulip_krakow_paketresa_hotellpaket_spa_polen_polenresor_1.jpg
  Nybyggt och stilfullt hotell centralt beläget i det mycket trendiga och populära distriktet Kazimierz.
  Läge: Centralt beläget i det populära distriktet Kazimierz, nära till shopping, sevärdheter och restauranger.
  Adress: ul. Krakowska 28, PL-31-062 Krakow
  Telefon: 0048-12-4244800
  Officiell klass: ****
  Vår bedömning: PPPP
  Våningar: 5
  Rum: 139
  Hiss: Ja
  Byggår: 2016
  På rummet finns: Dusch, wc, telefon, TV, hårtork, deponeringsmöjligheter, luftkonditionering (under högsäsong) samt trådlös internetuppkoppling
  Rummens storlek: Normal
  På hotellet finns: Restaurang, bar, lounge, deponeringsmöjligheter samt minigym

  Övernattningshotell

  Övernattning dag 1 -2
  Övernattning dag 5 -6
  Novotel Malta, Poznan
  Hotel Sen, Swiebodzin
  Bussresor/polenhotel Poznan/Novotel Malta/Novotel-Malta-Poznan.jpg Swiebodzin/icaro Stok, Lagow/Hotel-Picaro-Stok,-Lagow_mix..jpg
  Välskött fyrstjärnigt hotell med utmärkt service och bekväma rum. Nybyggt hotell med gästvänlig personal, trivsamma rum och ett omtalat kök

  Läge: Lugnt beläget i utkanten av Poznan, spårvagnsförbindelse till centrum
  Adress: Termalna Street 5, PL-61-028 POZNAN
  Telefon: 0048-61-6543100
  Officiell klass: ****
  Vår bedömning: PPPP
  Våningar: 3
  Rum: 149
  Hiss: Ja
  Byggår: 1975
  Renoverat: 2006
  På rummet finns: Dusch/bad, wc, telefon, TV, hårtork, minibar samt trådlös internetuppkoppling (mot avgift)
  Rummens storlek: Normala till större
  På hotellet finns: Restaurang, bar, terrass, deponeringsmöjligheter samt utomhuspool

  Läge: Beläget i de centrala delarna av Swiebodzin
  Adress: Swierczewskiego 1, PL-66-200 SWIEBODZIN
  Telefon: 0048-68-4756644
  Officiell klass: ***
  Vår bedömning: PPP+
  Våningar: 4
  Rum: 149
  Hiss: Ja
  Byggår: 2009
  Renoverat: 2012
  På rummet finns: Dusch/bad, wc, telefon, TV, hårtork, minibar samt trådlös internetuppkoppling (mot avgift)
  Rummens storlek: Normal
  På hotellet finns: Restaurang, bar, terrass, bastu, samt växling- och deponeringsmöjligheter

  Information

  Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö söndagar kl 08.10. Vi erbjuder anslutningsresa samma morgon som resan avgår från Malmö och samma kväll som hemkomsten till Malmö. Från många orter erbjuder vi även anslutningsresa ut dagen före avresa och hem dagen efter resans hemkomst till Malmö. Du kan också köpa till övernattning på hotell i Malmö i samband med både ut- och hemresa.

  Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
  Polska Zloty (PLN)
  Euro (EUR)

  Resan är arrangerad i samarbete med Ölvemarks

  Skicka Förfrågan

  Uppgifter om resan
  Faktura adress/Kontakt uppgifter
  Varför vill vi ha ditt personnummer »
  +
  Markerade fälten är inte ifyllda, fyll i alla markerade fält.
  Tack, din förfrågan är nu skickat, vi tar hand om det snarast möjligt.
  * = information som vi behöver

  Om du anger din egen e-postadress kommer även en kopia av din förfrågan skickas till dig.

  Om ett svar ej har kommit er tillhanda inom 48 timmar kontrollera din skräppost.
  Finns inte svar från oss i skräpposten ring oss på 040 13 13 40 (månd - fredag 09:00 - 17:00) (lörd/sönd STÄNGT)

  Nedan presenteras några förslag på våra bussresor till Polen