1. Välj typ av transport 2. Välj resmål > 3. Sök paket
Budapest
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Ustka
Krakow
Vilnius
Miedzyzdroje
Warszawa
Prag
Wiselka
Sopot
Zakopane
Budapest
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Ustka
Krakow
Vilnius
Miedzyzdroje
Warszawa
Prag
Wiselka
Sopot
Zakopane
Sök resa
Hem » Jul och Nyårsresor » Julmarknader i Warszawa
« Tilbaka Skriv ut Dela på Facebook

Julmarknader i Warszawa

 • Flyg, hotell och frukost fr

  1 690

  kr

  Boka i god tid för bästa pris!

  Ring: 040 13 13 40
  E-mail: info@polenresa.se

  Julmarknader i Warszawa

  Varje år dyker fler och fler julmarknader upp i Warszawa, var och en med sin egen unika karaktär. De öppnar i november och pågår till början av januari. De mest lockande och populära marknadsstånden finns i gamla stans idylliska omgivningar – på marknadstorget och runt vakttornet.

  Julmarknaden är det perfekta tillfället för alla som vill köpa en originell present åt sina nära och kära eller som vill hitta inspiration till juldekorationer eller den perfekta julmiddagen.

  Den stora bredden av försäljare och underhållning lockar många, både lokalbor och turister. Här finner du gator och torg fyllda av marknadsstånd som säljer handgjorda prydnadssaker, julgransdekorationer, träleksaker, smycken och lokalt tillverkade sjalar och hattar. Under julperioden kommer det utställare även från Tjeckien, Ukraina, Kroatien och Litauen för att erbjuda intressanta varor och utsökt mat från sina hemländer.

  Medan festligheterna pågår, varför inte värma sig med lite rykande glögg eller prova en polsk specialitet – varm öl med honung och kryddor. Låt luktsinnet leda dig till ett matstånd, där du kan provsmaka mängder av olika traditionella godsaker.

  Bigos, gjort med stuvad surkål, kött och korv eller oscypek, en salt polsk rökt ost gjord av fårmjölk, grillad på utomhusgrill och serverad med tranbärssylt. Julmarknader är också rena himmelriket för alla som gillar sötsaker. Här bjuds traditionella polska julkakor som makowiec – vallmofrökaka – och piernik – gammaldags polsk pepparkaka full av exotiska kryddor som ingefära, kanel och muskot.

   

   

  Våra flygpaket är upplagda med en övernattning som bas, nedan presenteras våra hotell i Warszawa