1. Välj typ av transport 2. Välj resmål > 3. Sök paket
Budapest
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Ustka
Krakow
Vilnius
Miedzyzdroje
Warszawa
Prag
Wiselka
Sopot
Zakopane
Budapest
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Ustka
Krakow
Vilnius
Miedzyzdroje
Warszawa
Prag
Wiselka
Sopot
Zakopane
Sök resa
Hem » Övrigt » Coronavirus covid-19
« Tilbaka Skriv ut Dela på Facebook

Coronavirus covid-19

Uppdaterad 27 mars 2020 kl. 11:30

I dagslänget stänger Polen sin gräns fram till 14/4 2020.
Till dig med en inbokad resa under perioden:

Alla berörda kunder ombedes att kontakta oss endast via mail eller postbrev, endast skrivtliga framställan kommer att behandlas.
Vi kommer att behandla Era framställan i prioriterad ordning med information om ev. avbokning eller möjlighet till ombokning för en resa längre fram.

Vi uppmanar alla som har en resa planerad under dessa datum att invänta information från oss och inte ringa oss om det inte är mycket viktigt.
Vi kommer att kontakta alla som har en bokning som påverkas av detta.


Då vår belastning kommer att bli mycket hög den närmsta tiden ber vi er avvakta att kontakta oss, vi återkommer till er!

Vill ni ändå kontakta oss gör ni det lättast vi mail: info@polenresa.se

UD avråder från icke-nödvändiga resor till alla länder tom 14/4.
 Vi ställer in alla våra avgångar t.o.m. 14/4 och tar inga ombokningsavgifter på resor på avgångar t.o.m. 14/4 – maila oss för att boka om din resa!

Resor efter 14 april
Om din resa ska ske efter den 14 april gäller för nuvarande ordinarie avbokningsregler! Vi ber dig att avvakta och se om UD fortfarande avråder för resor när datumet närmar sig din avresa. Du kan alltså inte boka om din resa redan i dag för resor efter den 14 april, eftersom det inte är säkert att UD fortfarande avråder från resan när det är dags.

Paketreselagen satt ur spel

Det råder extraordinära förhållanden i hela världen, länder stänger gränser, resenärer sätts i karantän, hotell släpper inte in gäster som har bokade rum, flygbolag ställer in flygningar, evenemang och turistattraktioner är stängda, butikshyllor gapar tomma p.g.a. bunkring.
I paketreselagen regleras researrangörens ansvar om det föreligger en brist i en paketresa eller om den inte kan genomföras.
I den nu rådande situationen när allt resande i praktiken omöjliggörs är det inte rimligt att reseföretag ska axla hela ansvaret.
Vid paketresedirektivets tillkomst hade man inte situationer som den nu rådande i åtanke och det är inte rimligt att arrangörer ska ta hela det ekonomiska ansvaret för att regeringar och myndigheter vidtar drastiska åtgärder runt om i världen.

Mot bakgrund härav anser vi att paketreselagen är satt ur spel och inte kan tillämpas!
Svenska Resebyrå- och arrangörsföreningen, SRF, har på grund härav uppmanat sina medlemmar att tillsvidare invänta med att återbetala pengar till resenärer vars resor ställs in eller avbokas. Under tiden förs intensiva diskussioner med regeringen och leverantörer för att lösa återbetalningarna. Självklart ska reseföretagen bistå med assistans och göra vad de kan för att hjälpa sina resenärer om de blir strandsatta eller annars får problem.
Här måste dock även Sverige ta sitt ansvar.
I den mån svenska medborgare blir strandsatta på resmål på grund av att ett land har stängt gränserna eller flygbolag har ställt in alla flygningar, måste enligt vår uppfattning UD ta ansvar för att svenska medborgare får hjälp att komma hem.
Även när det gäller den säkerhet som researrangörer ställer enligt resegarantilagen så menar vi att det systemet inte är tänkt att täcka en situation som denna. Regeringen bör därför säkerställa att drabbade resenärer ges möjlighet att söka ersättning av staten när resegarantierna inte kan utnyttjas för återbetalning till resenärer.

Läs mer här >> Resebranchens Organisation

UD avråder

När UD avråder från resor kan det ha ekonomiska och juridiska konsekvenser för paket/charterresor. Där gäller särskilda regler.
Vi följer alltid Utrikesdepartementets rekommendationer och därmed gällande praxis.

Läs här vilka länder som UD avråder resor till >>

Orolig för corona-virus? Det här gäller för resan