1. Välj typ av transport 2. Välj resmål > 3. Sök paket
Budapest
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Ustka
Krakow
Vilnius
Miedzyzdroje
Warszawa
Prag
Wiselka
Sopot
Zakopane
Budapest
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Ustka
Krakow
Vilnius
Miedzyzdroje
Warszawa
Prag
Wiselka
Sopot
Zakopane
Sök resa
 • 4 dagars hotellpaket med flyg fr

  2 690

  kr

  Boka i god tid för bästa pris!

  Ring: 040 13 13 40
  E-mail: info@polenresa.se

  Budapest – får din kropp och själ att le!

   

  Budapest är en av Europas absolut vackraste städer och ett perfekt resmål för dig som vill koppla av med förstklassigt spa, uppleva det ungerska köket och festa ihop med nära och kära. Den ungerska huvudstaden har blivit mer och mer populär genom åren och är idag ett av svenskarnas favoritresmål!

  Det beror mycket på stadens gästvänlighet, goda stämning och låga priser. En självklarhet att uppleva i Budapest är någon av alla dess termalbad, där människor samlas och njuter av stillheten i det härligt varma vattnet. I kombination med ett bad passar det perfekt att få en massage och känna hur ditt välmående stiger, och stressen försvinna långt bort.

  Stan är egentligen omotiverat stor för ett så pass litet land som Ungern.
  Budapest är en imperiestad, en mångmiljonbrusande metropol, ja kort och kort, en av Europas vackraste och livligaste huvudstäder.
  Hemligheten är förstås stans förflutna i det Habsburgska väldet, i dubbelmonarkins dagar.

  Breda avenyer skär självsäkert genom det flacka Pest och hindrar de praktfulla byggnaderna från att utmana varandra mer än visuellt.
  Lövträd och parker ger skugga åt kaféer och utomhuspartier i schack.

  Vid Donau skjuter parlamentet sin kupol mot rymden och solen.
  Den mäktiga byggnaden får kusinen i London att framstå som en fattig kusin från landet.
  Kedjebron är ett populärt gångstråk och spänner vad som tycks vara en svart triumfbåge över floden.  Mer om Budapest

  Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor, vilka tidigare var två separata städer – Buda och Pest. Dessa har vuxit ihop under historiens gång och utgör nu staden Budapest. Buda ligger väster om floden Donau, och Pest öster om floden. Det var 1873 som städerna Buda, Pest (samt även den mindre staden Óbuda) slogs ihop till en stad. Budapest anses vara en av de vackraste städerna i Europa och har flera byggnader och platser som är märkta som världsarv. Ca 20 miljoner människor besöker Budapest varje år och staden är idag ett mycket populärt resmål för oss svenskar.

  Sevärdheter

  Budapest är en vacker stad med massor av välbevarad kultur och gamla traditioner. Staden är också mycket rik i natur och arkitektur. Det finns massor av spektakulära byggnader och vackra platser att upptäcka och njuta av. Flera platser i Budapest är med på UNESCOs världsarvslista.

  Nöjen

  Budapest är en stad du reser till för att roa dig i en lugnare takt. Självklart finns det heta klubbar och barer för festprissen, men det är spaanläggningarna och maten som tilltalar lite extra. Budapest är världskänt för sina span och för sin utsökta mat. Njut av det bästa staden har att ge!

  Ta dig runt

  Det är lätt att ta sig runt i Budapest! Stadens kollektivtrafik drivs av företaget BKV och inkluderar bussar, spårvagn och tunnelbana. Bussar och spårvagnar går dagligen från 04.30 till 23.00. Du måste ha giltig färdbiljett för att kunna använda kollektivtrafiken. Du kan köpa din färdbiljett på tunnelbanestationer, kiosker och biljettautomater. Taxi ska du däremot vara kritisk till om du inte vet vad du får.

  Film

  Budapest: The Best of Hungary from Polenresor on Vimeo.

  Våra flygpaket är upplagda med tre nätter som bas. Nedan presenteras våra hotell i Budapest