1. Välj typ av transport 2. Välj resmål > 3. Sök paket
Budapest
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Ustka
Krakow
Vilnius
Miedzyzdroje
Warszawa
Prag
Wiselka
Sopot
Zakopane
Budapest
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Ustka
Krakow
Vilnius
Miedzyzdroje
Warszawa
Prag
Wiselka
Sopot
Zakopane
Sök resa
Hem » Bussresor » Polska Tatrabergen med Krakow
« Tilbaka Skriv ut Dela på Facebook

Bussresa: Polska Tatrabergen med Krakow - 6 dagar

 • Polska Tatrabergen - 6 dagar fr

  3 995

  kr

  Resan pågår från 7/5 till 17/9 2017

  Ring: 040 13 13 40
  E-mail: info@polenresa.se

  Polska Tatrabergen 6 dagar

  Den högst belägna delen av bergsområdet Karpaterna heter Tatrabergen. Ett område vida berömt för sin skönhet med taggiga berg och gröna sluttningar. Lägg till ett hälsobringande klimat och storslagna vyer så är det inte svårt att förstå varför området blivit så populärt. Den polska huvudorten Zakopane är en perfekt utgångspunkt för upptäcktsfärder i både Polen och Slovakien. Följ med på denna uppfriskande och natursköna resa till Polska Tatrabergen!

  Avgångar & priser

   
   Avresa  Hotell  Pris
   7/5/2017  Hotel Belvedere Resort & Spa, Zakopane  4 195,-
   25/6/2017  Hotel Belvedere Resort & Spa, Zakopane  3 995,-     
   13/8/2017  Hotel Belvedere Resort & Spa, Zakopane  3 995,-
   17/9/2017  Hotel Belvedere Resort & Spa, Zakopane  4 195,-
   Enkelrumstillägg: 1 195,-
   Barnrabatter: 30 % för barn under 16 år som delar rum med två fullt betalande resenärer.
   Övrigt: Dubbelrum med en extrabädd kan erbjudas för barn upp till 15 år.
  I priset ingår:
  • Resa i komfortbuss
  • 5 övernattningar i dubbelrum
  • 5 frukostar
  • 5 middagar
  • Bro-, väg-, färje- och serviceavgifter
  • Reseledarservice
  • Besök i Krakow
  Bra att veta inför din bussresa >>

  Dagsprogram

  Dag 1, söndag: Malmö - Legnica

  På morgonen möter vi upp i Malmö och här stiger vi ombord på vår bekväma helturistbuss. Färden inleds med att vi via Öresundsbron sätter kurs mot kontinenten. Danmark passerar revy och snart är vi i Gedser där färjan till Rostock väntar. Under eftermiddagen fortsätter vi mot den polska gränsen och lagom till kvällen rullar vi in i Legnica. Vi checkar in på välskötta Qubus Hotel där middag och sköna sängar väntar. Ca 70 mil

  Dag 2, måndag: Legnica - Krakow - Zakopane

  Efter en stärkande frukost fortsätter vi vår resa genom det kontrastfulla Polen. På väg österut stannar vi till i den välbevarde kulturstaden Krakow. Här tar vår reseledare med oss på en intressant rundtur och vi får även möjlighet att äta lunch. Framåt kvällen når vi sedan Zakopane, porten till de mäktiga och mytomspunna Tatrabergen, och anrika Hotel Litwor. Vi går till bords för en god middag innan vi släcker för natten. Ca 43 mil

  Dag 3-4, tisdag – onsdag: Zakopane

  Vi fyller lungorna med den friska bergsluften och njuter av de närbelägna bergens gröna sluttningar som i århundraden har bebotts av bergsfolket, górale. Än i dag kan man ibland se männen iklädda sina traditionella kläder av filttyg och vid högtidliga tillfällen även den obligatoriska hatten med ett band av snäckor. Tatrabergen heter bergskedjan som löper utmed gränsen mellan Polen och Slovakien. Det är den högsta delen av Karpaterna och här finner vi den bedårande vintersportorten Zakopane, Polens högst belägna stad, som rymmer runt 28 000 invånare. I Zakopane kantas huvudgatan av rustika hus uppförda i den traditionella Zakopanearkitekturen omkring förra sekelskiftet. Kanske får vi möjlighet att prova den lokala specialiteten Oscypek, en rökt ost med en månghundraårig historia? Zakopane stod värd för alpina VM 1939, första världsmästerskapen utanför Alperna, och har en lång och stolt tradition av att ordna olika typer av skidtävlingar. Många svenskar minns fortfarande VM i längdskidor 1962, ett mästerskap i vilket Sverige var mycket framgångsrika och bland annat knep guldet i herrarnas stafett före Finland och Sovjetunionen. På 1870-talet uppmärksammade polska läkare det utmärkta klimatet och människor började söka sig hit för att ta del av den hälsobringande luften. På senare tid har det blivit allt populärare att komma hit under sommarhalvåret och precis som i många andra bergstrakter är det ännu vackrare här när snön inte ligger på marken. Här kan vi njuta av den lokala maten, milslånga skyltade vandringsleder som leder till storslagna vyer över bergen och givetvis den friska klara luften. Det varierande utflyktsprogrammet ger oss möjlighet att besöka Kasparowy Wierch, av skidåkare och bergvandrare benämnt ”det heliga berget” och grannlandet Slovakien där en spännande flottfärd står på programmet. Händelserika upplevelser väntar oss med andra ord!

  Dag 5, torsdag: Zakopane - Lagow

  Efter frukost säger vi på återseende till Zakopane och sätter kurs västerut mot regionen Schlesien. Regionens huvudort Wroclaw, på tyska bekant under namnet Breslau och belägen vid floden Oder, passerar vi under eftermiddagen. Framåt kvällen anländer vi till Lagów och här checkar vi in på bekväma Hotel Picaro Stok som tar emot oss med middag och sköna sängar. Ca 59 mil

  Dag 6, fredag: Lagow - Malmö

  Hotellets frukostbuffé blir en bra start på dagen. Innan vi når Östersjökusten passar vi på att äta lunch och lagom till eftermiddagskaffet seglar färjan från Rostock. Färden tar oss genom det danska landskapet och snart når vi åter Malmö där resan började. Tack alla nyfunna vänner för en trevlig resa! Ca 60 mil

  Utflykter

  Samma upplevelser till lägre pris!

  Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka alla utflykter före avresa och du sparar pengar.
  Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar.
  Alla Utflykter: 840:- Ordinarie pris: 935:- Du sparar 95:-

  Krakow, BONUSUTFLYKT

  Krakow klarade sig mirakulöst nog oskadd undan andra världskrigets förstörelse. Stadsplanen är från 1200-talet och många anser att Krakow är en av Europas och världens allra vackraste städer. Gamla stans stora torg är en naturlig samlingsplats för både Krakowbor och besökare. Här finner vi den medeltida Tyghallen som i dag rymmer småbutiker och marknadsstånd. Vår reseledare vet historien bakom det vackra vi ser.

  INGÅR I RESANS PRIS

  Kasprowy Wierch och Zakopane - halvdag

  Utanför Zakopane reser sig bergstoppen Kasprowy Wierch och med hjälp av linbanan tar vi oss upp till nära 2 000 meters höjd. Vid klart väder har vi härifrån en fullständigt hänförande utsikt över Tatrabergens vackra toppar. Den höga friska luften och lugnet på toppen bidrar till en upplevelse som vi sent kommer att glömma! Tillsammans med vår reseledare bekantar vi oss även med Zakopane. Huvudgatan Krupowki bjuder på ett trevligt utbud av affärer, restauranger och pubar. De flesta husen är byggda helt i trä med grova timmerstockar och spetsiga tak, typiskt för Zakopane. På den trevliga marknaden hittar vi allt som hör Zakopane till: föremål av trä, lädersaker, tofflor, ylletröjor, mössor och mycket mer.

  Pris inkl. transport och linbana ca 450:-

  Slottet Niedzica och flottfärd i Slovakien - heldag

  På en sandstensklippa ovanför Czorsztynsjön finner vi slottet Niedzica, byggt av en ungersk adelsfamilj under 1300- och 1400-talet och i dag ansett som ett av de mest historiskt intressanta slotten i Polen. Vi passar på att göra ett besök här innan vi fortsätter till grannlandet Slovakien. Efter en god lunch på ett typiskt góralskt värdshus beger vi oss sedan på bekväma flottar ut på gränsfloden Dunajec. Här väntar oss hisnande och vackra vyer medan vi med säker hand styrs genom en av Central­europas mäktigaste kanjoner. (Vid dåliga väderförhållanden kan utflykten inte genomföras.)

  Pris inkl. flottfärd och lunch med dryck ca 485:-

  Information

  Resan avgår: Från Öresundsterminalen i Malmö söndagar kl 08.10. Vi erbjuder anslutningsresa samma morgon som resan avgår från Malmö och samma kväll som hemkomsten till Malmö. Från många orter erbjuder vi även anslutningsresa ut dagen före avresa och hem dagen efter resans hemkomst till Malmö. Du kan också köpa till övernattning på hotell i Malmö i samband med både ut- och hemresa.

  Följande valuta rekommenderar vi på denna resa: Polska Zloty (PLN)

  Resan är arrangerad i samarbete med Ölvemarls

  Destinationshotell

  Övernattning dag 2 -5

  Hotel Belvedere Resort & Spa, Zakopane

  Hotel Belvedere/resa_polen_hotel_belvedere_zakopane_paketresa_hotellpaket_spa_polen_polenresor_duo.jpg
  Ett mycket uppskattat hotell med utmärkta faciliteter, vackert beläget intill Tatrabergens nationalpark. Behagligt promenadavstånd till Zakopanes huvudgata Krupówki.
  Läge: Vackert beläget intill Tatrabergens nationalpark med promenadavstånd till huvudgatan Krupówki i Zakopane.
  Adress: ul. Droga do Białego 3, PL-34-500 Zakopane
  Telefon: 0048-18-2021-200
  Officiell klass: ****
  Vår bedömning: PPPP
  Våningar: 3
  Rum: 172
  Hiss: Ja
  Byggår: 2003
  Renoverat: Delvis 2015
  På rummet finns: Dusch, wc, telefon, TV, hårtork, minibar, deponeringsmöjligheter samt internetuppkoppling
  Rummens storlek: Normal
  På hotellet finns: Restaurang, bar, bastu, lounge, inomhuspool, gym samt deponeringsmöjligheter

  Övernattningshotell

  Övernattning dag 1 -2
  Övernattning dag 5 -6
  Hotel Qubus, Legnica
  Hotel Picaro Stok, Lagow
  Bussresor/polenhotel Hotel Qubus, Legnica/qubus_legnica_1.jpg Swiebodzin/icaro Stok, Lagow/Hotel-Picaro-Stok,-Lagow_mix..jpg
  Modernt storstadshotell med internationell prägel och bekväma rum. Uppskattat trestjärningt hotell med god service och trevlig personal.

  Läge: Trevligt beläget i hjärtat av Legnica.
  Adress: ul. Skarbowa 2, PL-59-220 LEGNICA
  Telefon: 0048-76-8662100
  Officiell klass: ****
  Vår bedömning: ****
  Våningar: 9
  Rum: 219
  Hiss: Ja
  Byggår: 2010
  På rummet finns: Dusch/bad, wc, telefon, TV, hårtork, minibar samt luftkonditionering (under högsäsong)
  Rummens storlek: Normal till större
  På hotellet finns: Restaurang, bar, bastu, minigym, jacuzzi samt internetuppkoppling

  Läge: Beläget ca 2 mil från Swiebodzin.
  Adress: STOK 4, PL-66 220 ŁAGÓW
  Telefon: 0048-68-4116800
  Officiell klass: ***
  Vår bedömning: ***
  Våningar: 2
  Rum: 76
  Hiss: Nej
  Byggår: 2011
  På rummet finns: Dusch, wc samt TV
  Rummens storlek: Mindre till normal
  På hotellet finns: Matsal, gemensamt TV-rum samt internetuppkoppling

  Skicka Förfrågan

  Uppgifter om resan
  Kontakt uppgifter
  +
  Markerade fälten är inte ifyllda, fyll i alla markerade fält.
  Tack, din förfrågan är nu skickat, vi tar hand om det snarast möjligt.
  * = information som vi behöver

  Om du anger din egen e-postadress kommer även en kopia av din förfrågan skickas till dig.

  Om ett svar ej har kommit er tillhanda inom 48 timmar kontrollera din skräppost.
  Finns inte svar från oss i skräpposten ring oss på 040 13 13 40 (månd - fredag 09:00 - 18:00) (lörd 09:00 - 13:00)

  Nedan presenteras några förslag på våra bussresor till Polen