1. Välj typ av transport 2. Välj resmål > 3. Sök paket
Budapest
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Ustka
Krakow
Vilnius
Miedzyzdroje
Warszawa
Prag
Wiselka
Sopot
Zakopane
Budapest
Swinoujscie
Gdansk
Szczecin
Gdynia
Trzesacz
Kolobrzeg
Ustka
Krakow
Vilnius
Miedzyzdroje
Warszawa
Prag
Wiselka
Sopot
Zakopane
Sök resa
Hem » Erbjudande » Månadens Resa
« Tilbaka Skriv ut Dela på Facebook

Månadens Resa: Kaukasus skatter

 • 11 dagar fr

  16980

  kr

  avresa 3-13/10

  Ring: 040 13 13 40
  E-mail: info@polenresa.se

  Kaukasus skatter

  Där Europa möter Asien och öst möter väst hittar vi den oupptäckta och underbara regionen Kaukasus. Denna lilla region rymmer över 50 olika folkgrupper som har olika språk, kulturer och historia. Under 11 dagar utforskar vi de tre länderna Azerbajdzjan, Georgien och Armenien och får en djupare inblick i kulturerna. Följ med och upptäck denna spännande region med ett varierande landskap och intressant historia! Flertalet måltider, både luncher och middagar, liksom samtliga utflykter ingår i resans pris.

   

  Avgångar & priser

  Avresa Hotell Pris från Kastrup Pris från Arlanda
  03-10-2018 Qafqaz City Hotel, Baku 16 980,-           16 980,-      
  Enkelrumstillägg: 2 500,-
  Övrigt: Avbeställningsskyddet på denna resa kostar 1 000:-
  Anmälningsavgiften är 3 000:-
  I priset ingår:
  • Flygresa till Baku samt hem från Jerevan
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
  • Rundresa med guide
  • 10 övernattningar i dubbelrum
  • 10 frukostar (dag 2 - 11)
  • 9 middagar (dag 2 - 10)
  • 3 luncher (dag 4 - 5 och 8)
  • Engelsktalande lokalguide
  • Utflykterna Stadsrundtur i Baku, Azerisk afton, Nationalparken Gobustan, Yanar Dag & Eldtemplet, Shamakhi, Sidenvägens Sheki, Vinprovning i Kakhetidalen, Stadsrundtur i Tbilisi, Georgisk afton, Mtscheta, Gori & Uplistsikhe, Haghpatklostret, Dilidzjan & Sevan, Armenisk afton, Jerevan, Etjmiadzin & Armenisk brandy samt Hedniska templet Garni
  Bra att veta inför din bussresa >>

  Dagsprogram

  Dag 1-2, onsdag - torsdag: Mot Azerbajdzjan

  Flyg till Baku: Under eftermiddagen lyfter flygen från Skandinavien. Efter mellanlandning i Kiev kommer vi under natten fram till Azerbajdzjans huvudstad Baku. Här möts vi av vår guide som visar vägen till bussen. Efter en kortare transfer anländer vi till eleganta Qafqaz City Hotel där sköna sängar väntar.

  Efter några timmars sömn och en god frukost ska vi upptäcka den azeriska huvudstaden Baku, den största staden i Kaukasus. Baku ligger vackert inramad med världens största sjö, Kaspiska havet, i tre väderstreck. Den gamla stadskärnan, som är Unesco-världsarvsklassad, bjuder på vackra sevärdheter som Shirvan Shahpalatset och jungfrutornet. Utanför hittar vi den nya staden med höga skyskrapor, exempelvis de tre flammorna, vars torn kanske är de mest uppseendeväckande byggnaderna i Kaukasus. Tillsammans med vår guide och azeriska lokalguide upptäcker vi vad staden har att erbjuda! Under kvällen promenerar vi längs stadens strandpromenad intill Kaspiska havet. Sjöns yta är större än hela Tyskland och sträcker sig från Ryssland i norr till Iran i söder samt från Azerbajdzjan i väst till Kazakstan och Turkmenistan i öst. Efter promenaden slår vi oss ner på en lokal restaurang för en gemensam välkomstmiddag med typisk azerisk mat och musik.

  Dag 3, fredag: Gobustan, Eldtemplet & Yanar Dag

  Baku: Söder om Baku hittar vi området Gobustan, ett unikt område med lervulkaner, klippor och hällristningar. Här finns tusentals klippmålningar som sägs vara mellan 5 000 och 20 000 år gamla. Här hittar vi också den underliga stenen Gaval Dash, som på grund av sin form avger underliga musikaliska toner när man slår på den. Under vår utflykt hit berättar vår guide mer om denna magiska plats. Vi får också reda på varför Azerbajdzjan brukar kallas för ”Eldens land”. Eldstemplet Ateshgah, som användes för religiösa ceremonier av Zoroastrierna fram till 1800-talets slut står näst på tur. Vi fortsätter sedan till Yanar Dag, vars namn betyder ”det brinnande berget”. På denna plats har det brunnit konstant sedan 1950-talet, när en fåraherde av misstag råkade tända en eld, som fortsätter brinna på grund av gasen i marken under.

  Dag 4, lördag: Sidenvägens Sheki

  Baku - Sheki: Det har nu blivit dags att lämna den Azeriska huvudstaden. Vi sätter kurs västerut mot Sheki, en gammal handelsstation längs sidenvägen. På vägen stannar vi till i den medeltida huvudstaden Shamakhi. Här ser vi bland annat Jumamoskén från 700-talet och de sju Shirvankupolerna, ett mausoleum där härskarna av Shirvandynastin ligger begravda. Efter en gemensam lunch fortsätter vi till Sheki, ca 30 mil. Väl framme checkar vi in på vackert belägna Marxal Resort & Spa Hotel och beger oss ut på en gemensam upptäcktsfärd i staden. Här får vi bland annat se Sheki Khanpalatset och stadens karavanseraj, en typ av värdshus där karavaner längs sidenvägen bodde över.

  Dag 5, söndag: Georgiska viner

  Sheki - Tbilisi: Det har nu blivit dags att lämna Sheki och Azerbajdzjan för att istället bekanta oss med det västliga grannlandet Georgien. Vi gör en kortare avstickare till den närliggande byn Kish där vi ser en Kaukasiskalbansk kyrka från 400-talet som utforskats av den norska upptäcktsresanden Thor Heyerdahl, som även skrivit en bok om området. Färden går vidare längs bergskedjan Kaukasus södra fot och efter cirka två timmar når vi gränsen till Georgien. Efter en gränskontroll kommer vi in i regionen Kakheti. Detta sägs vara en av de första platserna i världen där man producerade vin och fortfarande finns här otaliga vingårdar. Druvsorterna som odlas är framförallt lokala sorter som Saperavi, Mtsvane och Rkatsieli. Vinerna produceras traditionellt i så kallade Kvevri, stora lerkrus som begravs i marken med enbart toppen synlig. I den charmiga staden Sighnaghi följer vi med på en vinprovning med tillhörande lunch och får ett första smakprov av de georgiska vinerna. Vi passar också på att göra en kortare promenad i staden innan vi fortsätter till Georgiens huvudstad Tbilisi, ca 28 mil, där vi checkar in på fyrstjärniga Hotel Holiday Inn.

  Dag 6-7, måndag - tisdag: Tbilisis höjdpunkter & Stalins Gori

  Tbilisi: Efter en god frukost upptäcker vi Georgiens huvudstad Tbilisi. Stadskärnan är en blandning av alla de kulturer som under årtusendena lämnat avtryck i staden. Här är alla kulturer välkomna, något vi förstår när vi ser att stadens synagoga, moské och flertalet kyrkor ligger endast ett stenkast från varandra. De karaktäristiska trähusen i olika kulörer ger staden ett färgglatt intryck tillsammans med moderna byggnader som fredsbron och det aldrig färdigställda konserthuset. Det georgiska språket är inte besläktat med något annat språk i världen och de har också sitt eget alfabet som sägs vara inspirerat av hur vinrankorna slingrar sig.

  Vi ägnar också en dag åt att upptäcka den gamla georgiska huvudstaden Mtscheta, som sägs vara över 4 000 år gammal. Vi fortsätter till Josef Stalins födelsestad Gori och gör ett besök på Stalinmuseet. Trots att större delen av världen ser honom som en ondskefull diktator klassar äldre generationer georgier honom som en nationalhjälte. Efter museibesöket fortsätter vi till Uplistsikhe, en grottstad som numera är obebodd. För 3 000 år sedan var staden dock full av liv och en av de främsta platserna för den inhemska kaukasiska religionen.

  Dag 8, onsdag: Armeniska berg & kloster

  Tbilisi - Jerevan: Vi lämnar Georgien och åker vidare till det södra grannlandet Armenien. Trots att länderna ligger så nära varandra skiljer de sig åt på de flesta sätt. Språket, kulturen och maten är alla annorlunda. Efter den korta färden till gränsövergången kommer vi in i Armenien och möts av vår armeniska lokalguide. Vi tar oss till det Unescodekorerade Haghpatklostret, vackert beläget högst upp på en platå. Här gör vi en rundvandring och får veta mer om klostret innan vi åker vidare till Dilidzjan. Staden brukar kallas för Armeniska Schweiz på grund av sin natur som påminner om den alpina nationen. Vi går en rundtur i stadens centrum och slår oss sedan ner på en restaurang för en god lunch. Sevan, en stad belägen vid Armeniens största sjö med samma namn väntar sedan på oss. Vid en kortare rundtur vid sjön får vi se flera vackra gamla kyrkor. Därefter åker vi till den armeniska huvudstaden Jerevan, som till stor del byggdes om under sovjettiden enligt arkitekten Alexander Tamanyans planer om en perfekt stad. De breda avenyerna påminner om de vi finner i Paris och Wien och stadens arkitektur är ett typexempel på tidig sovjetstil. Jerevan kallas ibland för den rosa staden på grund av färgen på de stenar som använts. Om vädret är klart kan vi skymta berget Ararat, där det sägs att Noas ark strandade. Berget ligger i Turkiet men har en betydelsefull plats i den armeniska kulturen. När vi kommer fram checkar vi in på centralt belägna Royal Plaza Hotel, ca 30 mil. Vi avslutar dagen på en trevlig restaurang där vi får en djupare bekantskap med det armeniska köket och kulturen.

  Dag 9-10, torsdag - fredag: Jerevan, brandy & hedniska tempel

  Jerevan: Vi ska nu upptäcka vad Jerevan har att bjuda på! Under vår första heldag i staden ser vi de stora sevärdheterna som Frihetstorget, operahuset och Kaskaden. Vi lämnar därefter kort Jerevan för den närliggande staden Etjmiadzin, Armeniens andliga centrum. På vår väg tillbaka mot Jerevan stannar vi till vid en fabrik där man tillverkar landets kanske allra främsta exportvara; brandy. Den armeniska brandyn är känd över hela forna Sovjetunionen. Det påstås att Winston Churchill var så imponerad av den under Jaltakonferensen att Josef Stalin sedan skickade 400 flaskor till honom per år. Vi gör ett besök på fabriken och bekantar oss med tillverkningsprocessen. Självklart passar vi även på att provsmaka!

  Vår andra dag i Jerevan ägnar vi åt det hedniska templet Garni och det Unescoklassade Geghardklostret. Armenien var det första kungadömet i världen som konverterade till kristendomen och från tiden innan konversionen finns nästan inga lämningar. Det enda kvarvarande templet är Garni, som byggdes på 100-talet till den armeniska solguden Mihr.

  Dag 11, lördag: Vi lämnar Kaukasus

  Jerevan - Skandinavien: Efter en underbar resa där vi fått se alla tre länderna i Kaukasus är det nu dags att återvända till Skandinavien. Vi åker till Jerevans flygplats och går ombord på planet. Efter en mellanlandning landar vi under kvällen i Skandinavien. På återseende!

  Utflykter

  Samtliga nedanstående utflykter ingår i resans pris.
  Stadsrundtur i Baku

  På Absheronhalvön i Kaspiska havet hittar vi Azerbajdzjans huvudstad Baku, en gammal stad i en modern förpackning. I den kullerstensbeklädda gamla stadskärnan hittar vi sevärdheter som Jungfrutornet, Haji Bani-badet och Shirman Shahpalatset. Längs stadens södra strand breder den mäktiga Bakuboulevarden ut sig och i de nyare delarna hittar vi Ismailiyyapalatset och skyskraporna de Tre Flammorna. Landets oljereserver har lett till att staden har expanderat i alla riktningar och är numera hem åt över två miljoner invånare. Vår guide visar oss Bakus främsta sevärdheter och okända guldkorn.

  Ingår i resans pris.

  Azerisk afton

  Det azeriska köket har hämtat mycket inspiration från det turkiska och iranska, men har ändå sin egen prägel. Under en trevlig kväll provar vi några av landets kulinariska läckerheter till toner av typisk azerisk musik.

  Ingår i resans pris, inkl middag.

  Nationalparken Gobustan, Yanar Dag & Eldtemplet

  Söder om Baku ligger nationalparken Gobustan, vars namn betyder ravinernas plats. I området finns tusentals steninristningar och målningar som beräknas vara mellan 5 000 och 20 000 år gamla, lämningar av bebodda grottor samt över hälften av världens lervulkaner, små vulkaner som spottar lera istället för lava. Under vårt besök här får vi också se den berömda stenen Gaval Dash, som avger tamburinliknande ljud när man slår på den. Efter besöket i Gobustan färdas vi till Yanar Dag, vars namn betyder det brinnande berget. Det sägs att marken här började brinna när en fåraherde av misstag gjorde upp en eld under 1950-talet. Sedan dess har elden aldrig slocknat. Vår utflykt rundas av med en plats som under 600-talet beskrevs av den armeniska geografen Anania Shirakatsi som sju hål med brinnande eld. Platsen kallas för Atesgah och sägs ha varit ett zoroastriskt eldtempel, men har genom tiderna också använts av hinduer som en böneplats. Sedan urminnes tider har det brunnit en eld här, men 1969 tog gasen under marken slut på grund av den sovjetiska gasutvinningen. Elden som brinner här i dag kommer från en gasledning som leds hit från Baku.

  Ingår i resans pris.

  Shamakhi

  Under medeltiden var Shamakhi huvudstad i provinsen Shirvan. Här hittar vi Jumamoskén från 700-talet och Shirvanshahmausoleet. Vår guide tar oss på en kortare promenad genom staden.
  Ingår i resans pris, inkl lunch.Sidenvägens Sheki
  Längs med den gamla sidenvägen hittar vi den tidigare handelsplatsen Sheki, som numera är en stad med cirka 60 000 invånare. Här finns det vackert dekorerade palats som Sheki Khan och flera gamla karavanserajer, värdshus, som användes av de förbipasserande. Sheki var också platsen för Sovjetunionens största sidenfabrik, Leninfabriken. Under sina glansdagar arbetade här över 7 000 personer, men fabriken är numera stängd. Fortfarande finns det dock ett fåtal mindre producenter kvar i staden.

  Ingår i resans pris.

  Vinprovning i Kakhetidalen

  På vår väg från Sheki till Tbilisi stannar vi till i Georgiens hjärta, Kakhetidalen. Detta sägs vara en av de första platserna i världen där man producerade vin och än i dag finns här otaliga vingårdar. Druvsorterna som odlas är framförallt lokala sorter som Saperavi, Mtsvane och Rkatsiteli. På en vinprovning i Sighnaghi får vi en inblick i vad som gör de georgiska vinerna unika. Efteråt går vi på en promenad i staden, vars arkitektur och natur påminner om det toskanska landskapet.

  Ingår i resans pris inkl. lunch

  Stadsrundtur i Tbilisi

  Den georgiska huvudstaden Tbilisi har spår av alla de kulturer som under årtusendena lämnat avtryck i staden, en underbar blandning av orientaliskt och västerländskt. Här hittar vi både gamla och nya byggnader i ett spännande samspel. Vi börjar dagen med en promenad i den gamla stadskärnan och får bland annat se de turkiska baden, stadens moské, Metekhikyrkan och Sionikatedralen. Vi går över den moderna fredsbron av stål och glas innan vi fortsätter till Frihetstorget och Rustaveliavenyn, Tbilisis huvudgata. Självklart missar vi inte heller en tur med stadens linbana till den gamla fästningen Narikala.

  Ingår i resans pris.

  Georgisk afton

  Det georgiska köket är mycket populärt i Östeuropa, men har ännu inte nått Sverige. Maten är en spännande blandning med influenser från Medelhavet, Mellanöstern och Ryssland. Till middagen njuter vi av levande musik typisk för Georgien.

  Ingår i resans pris, inkl middag.

  Mtscheta, Gori & Uplistsikhe

  Norr om Tbilisi hittar vi Georgiens tidigare huvudstad, Mtscheta. Staden, som är 4 000 år gammal, var huvudstad fram till 300-talet, men fungerade även som krönings- och begravningsplats för georgiska kungar fram till 1800-talet. Vi gör en rundtur i staden och ser bland annat Svetiskhovelikatedralen och Jvariklostret. Sedan fortsätter vi till staden Gori, mest känd som födelseplats för den sovjetiske diktatorn Josef Vissarionovitj Dzjugasjvili - Josef Stalin. Vi besöker även Stalinmuseet och får höra mer om hans liv och även beskåda hans personliga tågvagn samt gåvor som getts från prominenta personer världen över. Efter besöket fortsätter vi till grottstaden Uplistsikhe, som var ett blomstrande samhälle tills mongolerna invaderade på 1300-talet.

  Ingår i resans pris.

  Haghpatklostret, Dilidzjan & Sevan

  Uppe på en platå i de armeniska bergen, inte långt från den georgiska gränsen, hittar vi det tusenåriga klostret vid namn Haghpat, ett praktexempel på den armeniska religiösa arkitekturen. Inte undra på att Unesco valde att placera det på världsarvslistan! Efter vårt guidade besök här fortsätter vi till staden Dilidzjan för en kortare promenad i det välbevarade gamla centrat. Här bjuds vi på en god armenisk lunch innan vi åker till sjön Sevan, Armeniens största sjö.

  Ingår i resans pris inkl. lunch

  Armenisk afton

  I kväll upplever vi den armeniska kulturen på en restaurang där vi serveras typiska specialiteter av landets mat och dryck med tillhörande traditionell musik.

  Ingår i resans pris, inkl middag.

  Jerevan, Etjmiadzin & armenisk brandy

  Armeniens huvudstad Jerevan är nästan 3 000 år gammal. Staden, som har drygt en miljon invånare, ligger nära den turkiska gränsen och vid klart väder kan vi se berget Ararat på andra sidan gränsen. Vi börjar vår rundtur vid Kaskaden, en stor trappa med flera avsatser och skulpturer. Vi fortsätter till republikens torg som med pampiga byggnader och dansande fontäner utgör Jerevans absoluta hjärta. Även frihetstorget och operahuset står på programmet. Efter vår rundtur i Jerevan åker vi till staden Etjmiadzin. Staden är Armeniens andliga centrum och med endast 45 000 invånare ståtar Etjmiadzin med hela fem Unescomärkta byggnader, bland annat en katedral som påbörjades redan under 300-talet. På väg tillbaka mot hotellet stannar vi till vid Armeniens mest kända brandyfabrik, ArArAt. Den armeniska brandyn är känd över hela forna Sovjetunionen och Araratbrandyn anses vara den allra bästa. Det sägs att Winston Churchill var så imponerad av den under Jaltakonferensen att Josef Stalin sedan skickade 400 flaskor till honom per år. Vi gör ett besök på fabriken och beskådar tillverkningsprocessen. Självklart passar vi även på att provsmaka!

  Ingår i resans pris, inkl provsmakning.

  Hedniska templet Garni

  Armenien var det första kungadömet i världen som konverterade till kristendomen. Det sägs att detta skedde år 301. Från tiden innan konversionen finns nästan inga lämningar, det enda kvarvarande templet är det i Garni. Det byggdes på 100-talet till den armeniska solguden Mihr, raserades i en jordbävning den 4 juni 1679 och föll därefter i glömska. Med hjälp av originalstenarna återuppbyggdes det igen nästan 300 år efter katastrofen och stod klart 1975. Efter vårt besök vid templet stannar vi även vid det närliggande Unescoklostret Geghard.

  Ingår i resans pris.

  Destinationshotell

  Qafqaz City Hotel, Baku dag 1-4

  Modernt och stort hotell med imponerande glasfasad och hög komfort som får mycket goda gästrecensioner.

  Hotellet är med sina 19 våningar Bakus största fyrstjärniga hotell och öppnade 2009. Vid ankomst möts du av en tjusig lobby med marmorgolv och kristallkronor. Hotellet har en trevlig restaurang, bar och en trendig takterrass som bjuder på en fantastisk utsikt över staden och Kaspiska havet vid horisonten. Du kan även slappna av i hotellets wellnessavdelning på 16:e våningen varifrån du kan beundra utsikten medan du njuter av ett bad i jacuzzin. Beläget strax utanför stadskärnan. Komfortabla och elegant inredda medelstora till stora rum i matchande nougatnyanser i flera olika kategorier med varierande storlek, standard och stil.

  Hotellet: Två restauranger varav en på 2:a våningen och en på 18:e våningen med takterrass (öppen sommartid), lobbybar, eventbar på översta våningen, lounge, takterrass samt wellnessavdelning (mot avgift) med minigym, bastu, ångbastu, heta stenar, vitaminbar och möjlighet till spabehandlingar samt två jacuzzis med utsikt över staden.
  Våningar: 19
  Hiss: Ja
  Läge: Beläget i utkanten av stadskärnan ca 4 km till centrum. Ca 15 minuters promenad (upp för backen) till närmaste tunnelbanestation. Stadsmiljö med genomfartstrafik.
  Antal rum: 317
  Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, hårfön, Wi-Fi, värdebox, minibar och luftkonditionering. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder förekommer.
  Officiell kategori: ****
  Vår bedömning: PPPP

  Marxal Resort & Spa Hotel, Sheki dag 4-5

  Flärdfull och modern hotellresort med hög komfort där du har möjlighet att njuta av de många faciliteterna och den friska luften. Hotellet består av en huvudbyggnad, flertal villor samt flera sidobyggnader, allt omgärdad av en trädgård med promenadstråk och en konstgjord damm. Hotellet har bland annat två restauranger, en ombonad och gemytlig lobby samt en trivsam lounge i persisk stil med mustiga färger och bekväma sittkuddar. På området finns även en separat byggnad med spa där du har möjlighet att skämma bort dig med faciliteter såsom inomhuspool, hamam, gym samt avkoppling i olika rum med salt, sand och bärnsten. Du har också möjlighet att umgås under trevliga former med biljard, bordtennis, bowling eller karaoke. Naturskönt beläget på 1 080 meters höjd omgivet av böljande bergslandskap. Bekväma och modernt inredda rum i en ljus och harmonisk färgskala.
  Hotellet: Två restauranger, lobbybar, lounge, sommarterrass, utomhuspool (öppen under säsong), trädgård med damm samt utomhusscen. Spa och wellnessavdelning (mot avgift) med inomhuspool, bastu, ångbastu, hamam, minigym, vilorum, saltrum, sandrum samt möjlighet till olika spa- och skönhetsbehandlingar (vid förhandsbokning). Bowling, bordtennis, biljard, karaoke och bio (öppettider kan ej garanteras), nattklubb (öppettider kan ej garanteras), gameroom och lekplats.
  Våningar: 8
  Hiss: Ja
  Läge: Lantligt beläget omgivet av vacker natur ca 7 km norr om Sheki som i sin tur är beläget mitt emellan Baku och Tbilisi vid de Kaukasiska bergen.
  Antal rum: 172 rum i huvudbyggnaden samt 27 rum och lägenheter i separata villor.
  Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, värdebox, minibar och luftkonditionering. Vissa rum har även balkong. Rum med snedtak förekommer.
  Officiell kategori: ****
  Vår bedömning: PPPP

  Hotel Holiday Inn, Tbilisi dag 5-8

  Stort och högt fyrstjärnigt hotell med hög komfort och goda gästrecensioner. Hotellet är inhyst en en stor glasförsedd skyskrapa som ger ett imponerande intryck där det står ut mot omgivande bebyggelse. Större delen av hotellet är nyrenoverat och har en modern och trendig design. Adjara heter hotellets eleganta bufférestaurang med apelsinträd och panoramafönster från golv till tak. Hotellet har en elegant lobby med sittmöjligheter och på första våningen finns en trevlig och avkopplande barlounge. Här finns även en stor utomhuspool med solstolar och sommarterrass med servering. Hotellet är beläget på västra sidan av floden Kura, ca 2,5 km från knutpunkten Heroes Square och ca 4 km från Gamla stan. Moderna, komfortabla och välutrustade, medelstora till stora rum med tilltalande dekor och stora fönster från golv till tak som från de övre våningarna bjuder på storslagen utsikt över staden och Kaukasusbergen i fjärran.
  Hotellet: Restaurang, barlounge, lobby, businesscorner, uttagsautomat samt utomhus takpool på 3:dje våningen (öppen under säsong) och wellnessavdelning med minigym, bastu och möjlighet till spabehandlingar (mot avgift).
  Våningar: 21
  Hiss: Ja
  Läge: Beläget intill inomhusarenan Tbilisi sportis sasachle, ca 10 minuters promenad från floden och ca 4 km från Gamla stan. Ca 5 minuter promenad till metrostationen Technical Univeristy.
  Antal rum: 270
  Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi (mot avgift), hårfön, minibar, värdebox, kaffe-/tebricka och luftkonditionering.
  Officiell kategori: ****
  Vår bedömning: PPPP+

  Royal Plaza Hotel, Jerevan 8-11

  Traditionellt hotell med svulstig exteriör och imponerande lobby med kristallkronor och marmorgolv. Trots att hotellet byggdes så sent som 2013 har det en äldre atmosfär delvis på grund av den klassiska och något kitschiga stilen. Hotellet har en bekväm barlounge med chesterfieldsoffor och gulddekorerad stuckatur som sommartid även har en liten terrass på trottoaren. Utmärkt centralt beläget vid ringvägen som omgärdar stadens hjärta. Promenadavstånd till stadsoperan vid Frihetstorget och nationalgalleriet vid Republiktorget. Medelstora till stora, välskötta och funktionella rum.
  Hotellet: Restaurang, bar med sommarterrass, lobby och lite souvenirförsäljning.
  Våningar: 8
  Hiss: Ja
  Läge: Centralt beläget vid Zoravor S. Astavatsatsinkyrkan, ca 1,5 km från Republiktorget och ca 10 minuters pormenad till Operan. Stadsmiljö med genomfartstrafik.
  Antal rum: 86
  Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, minibar och kaffe-/tebricka.
  Officiell kategori: ****
  Vår bedömning: PPP

  Information

  Språk: Azeriska, georgiska och armeniska. Majoriteten talar även ryska.
  Alfabet: De georgiska och armeniska alfabeten liknar inga andra. Viss text förekommer med kyrilliska och latinska bokstäver. Azeriska skrivs med latinska bokstäver.
  Klimat: Under höst råder oftast liknande klimat som vid Medelhavet med behagliga temperaturer på dagarna och relativt svala nätter. Både varmare och svalare temperaturer kan förekomma.
  Tid: Svensk tid + 2 timmar.
  Valuta: Azeriska Manat (AZN), Georgiska Lari (GEL) och Armeniska Dram (AMD). Dessa valutor har in- och utförselförbud och kan inte växlas i Sverige. De går dock att växla mellan varandra på flertalet växlingskontor i länderna. Vi rekommenderar att du tar med euro eller amerikanska dollar i kontanter och växlar på plats till lokal valuta.
  Kreditkort: MasterCard och Visa kan användas som betalningskort i större butiker och på hotell. Bankomater finns i de större städerna.
  Elektricitet: 220 V.
  Visum: För svenska medborgare krävs det visum till Azerbajdzjan, som söks online på https://evisa.gov.az/en/
  Visumet kostar 23 amerikanska dollar och kan tidigast sökas sex månader innan avresa.
  Vi rekommenderar att ni ansöker senast 1-2 månader innan avresan.
  Adressen för boendet i Azerbajdzjan som ni ska fylla i är Tbilisi Avenue 34, AZ1122 Baku, Azerbaijan.
  För Georgien och Armenien krävs ej visum för svenska medborgare. Passet ska dock vara giltigt i minst 6 månader från hemresan.
  För övriga nationaliteter rekommenderar vi att ta kontakt med det aktuella landets ambassad för att klargöra om visum krävs.

  Det är i många länder kutym att lämna dricks och som resenär förväntas man ta seden dit man kommer. Många inom servicebranschen förväntas tjäna en stor del av sin inkomst genom dricks, såsom lokalguider, chaufförer, väskbärare, hotellstäderskor, kypare etc. Att ge dricks är frivilligt och ska ges som en uppskattning vid mottagandet av god service. Av praktiska och kulturella skäl är det olämpligt att förbetala dricks. Drickssystemet är en sporre att alltid ge bästa möjliga service. Därför rekommenderas att dricks ges efter erhållen service. Våra guider ger rekommendationer om hur mycket som är lämpligt. Dricks till chaufför och lokalguide är inte inkluderat i priset.

  Ta kontakt med en Vaccinationscentral för rådfrågning om rekommenderad vaccination då detta ändrar sig kontinuerligt.

  Resan är arrangerad i samarbete med Scandorama

  Skicka Förfrågan

  Uppgifter om resan
  Kontakt uppgifter
  +
  Markerade fälten är inte ifyllda, fyll i alla markerade fält.
  Tack, din förfrågan är nu skickat, vi tar hand om det snarast möjligt.
  * = information som vi behöver

  Om du anger din egen e-postadress kommer även en kopia av din förfrågan skickas till dig.

  Om ett svar ej har kommit er tillhanda inom 48 timmar kontrollera din skräppost.
  Finns inte svar från oss i skräpposten ring oss på 040 13 13 40 (månd - fredag 09:00 - 18:00) (lörd 09:00 - 13:00)